Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ikea kampanjar på giftormen Sir Väs rymning från Skansen

Publicerad: 26 oktober 2022, 11:33

Kungskobran på bilden är inte Sir Väs.

Foto: Hectonichus, Wikimedia commons

En annons från Ikea har det senaste dygnet fått stor uppmärksamhet i sociala medier. Igår la man ut en annons för en taklampa som man garanterade skulle vara ”ormsäker”, som en blinkning till kungskobran Sir Väs rymning på Skansen.

Ämnen i artikeln:

IkeaSociala medierSkansen

Stina Eriksson

s.eriksson.resume@resume.se


I lördags rymde den 2,5 meter långa kungskobran Sir Väs från sitt terrarium i Skansenakvariet. Flyktvägen gick genom taklampan, som den slingrade sig igenom, och den livsfarliga ormen är fortfarande på rymmen. Händelsen har fått stor uppmärksamhet i medierna och många är rädda för att råka träffa på ormen, något som Skansen-profilen Jonas Wahlström avfärdat.

– Min erfarenhet av att hantera kungskobror i både Indien, Thailand och här är att de inte skulle överleva svala temperaturer. Men kontentan av det hela är att den inte är utanför byggnaden, sa han till Aftonbladet i veckan. 

Ikea tar fasta på den minst sagt uppmärksammade händelsen i en ny annons för en taklampa. I annonsen ses texten ”VIRRMO, LED plafond, ormsäker” och till bilden har man skrivit ”VIRRMO, omöjlig att slingra sig ur”.

Annonsen har redan fått stor spridning och positiva reaktioner i sociala medier. I kommentarsfälten skriver man bland: ”Roligaste annonsen!”, ”Lampan borde heta Sir Väs” och ”Skansen: skulle gått till Ikea”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Facebook är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev