Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ikea möblerar Ovala Rummet

Publicerad: 14 januari 2009, 16:22

Ikea möblerar Obamas arbetsrum i Vita huset. Och Dunkin´ Donuts lanserar Star and Stripes-donuts. Installationen av Barack Obama präglar veckans reklam i USA.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaIkea

Ikea har byggt en kopia av Ovala Rummet.

Intresset för installationen av den nye amerikanske presidenten är rekordstort. Och företagen gör allt för att utnyttja Obama-febern.

Längst går Ikea i USA. I dagarna har man dragit igång en stor utomhuskampanj, "Embrace Change '09", som hyllar den nye presidenten. Centralt i kampanjen är en uppbyggd kopia av Ovala Rummet i Vita huset, presidentens arbetsrum, som möblerats med Ikea-möbler. Rummet är placerat i Union Station i Washington.

I kampanjen ingår det även en sajt där man själv ska kunna möblera Obamas kontor.
– Obamas idé om förändring och hans syn på ansvarsfulla finanser stämmer överens Ikeas filosofi om praktisk och överkomliga möbler för alla, säger Ikeas amerikanske pr-chef Marty Marston till Brandweek.

Ikea är långt ifrån det enda företaget som hänger på Obama-tåget. Vid installationen, nu på fredag, ska Pepsi dela ut tusentals knappar och scarfar med ”obamaismer” som Hope och Change. Dunkin' Donuts ska sälja Star and Stripes-donuts i begränsad upplaga under installationshelgen och tv-kanalen QVC säljer minnesmynt med Obama.

Kolla in Ikeas sajt Embrace Change här

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaIkea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.