Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ikea ska hjälpa svenskarna att somna med gratis telefonlinje

Publicerad: 12 februari 2019, 12:47

"Sovlinjen" är del av flera insatser hos Ikea som kommer lyfta fram sömn och sovrummet.

Ikea lyfter fram vikten av sömn och sovrummet med hjälp av “Sovlinjen” – en gratis telefonlinje dit alla som ligger sömnlösa kan ringa för att få hjälp att somna.


"Sovlinjen" lanseras i samband med att Ikea Sovrum öppnar på Regeringsgatan i centrala Stockholm. De som ringer 020-304070 får möjligheter att prova sex olika metoder för att somna, så som ASMR, uttråkning genom nonsensbabbel, speciella sövande ljudfrekvenser och om inget annat hjälper, genom att få hela nya Ikea-katalogen uppläst som godnattsaga.

Syftet är att lyfta vikten av sömn och sovrummet, då allt fler går miste om de positiva effekterna av en god natts sömn på grund av sömnsvårigheter.

"Sovlinjen" är en del av flera insatser hos Ikea som kommer lyfta ämnet framåt.

I satsningen med Ikea Sovrum och “Sovlinjen” har Ikea arbetat ihop med reklambyrån Futurniture.

– Vi har tagit ett varv runt klotet och samlat sovmetoder som blivit stora på nätet och även gjort några egna varianter. Det är mest kul, men vi hoppas samtidigt att det faktiskt ska funka för många, inklusive mig själv, säger Fredrik Nilsson, creative director på Futurniture, i ett pressmeddelande.

Linjen är öppen dygnet runt och finns även som podcast överallt där poddar finns.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.