Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Impacts vd Nils Lindeblad avgår

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Impacts vd Nils Lindeblad avgick i dag efter bara nio månader på posten. Bakom avhoppet finns meningskiljaktigheter mellan honom och ägarna Expressen och Aftonbladet.(uppdaterad)


Impact är kvällstidningarnas gemensamma annonspaket som samägs av Aftonbladet och Expressen. För nio månader sedan tillträdde Nils Lindeblad som vd på Impact. Han kom då från Gester & Co. Tidigare har han även jobbat som marknadschef på McDonald´s. Men rekryteringen höll alltså bara i nio månader.- Vi har olika syn på ett antal frågor som är viktiga för bolaget och dess framtid. Det tar tid innan man kommer in i en organisation och får sin egen bild av vart verksamheten skall ta vägen, säger Nils Lindeblad som nu har skaffat sig den bilden.Och den stämmer inte överens med ägarnas.- Vi är överens om att jag ska sluta men vi är uppenbarligen inte överens om de här frågorna.Exakt vad det är som man inte kommer överens om vill han inte kommentera.- Nej, men det har varit fruktansvärt roligt här och jag tror Impact har en lysande framtid. Man får väl se det som ett misslyckande att jag inte lyckades vara här längre men allt går inte min väg, säger han.Personalen på Impact informerade klockan nio i dag och Nils Lindeblad gör i dag sin sista arbetsdag där. I morgon kommer nuvarande vice vd Kenth Söderlind att gå in som tf vd. För Nils Lindeblad väntar nu nya arbetsuppgifter.- Jag är inte främmande för att prova reklambyråbranschen men nu är det väl ingen bra timing för det.Aftonbladets vd Rolv Ryssdal vill inte kommentera Nils Lindeblads avgång utan hänvisar till ett pressmeddelande.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.