Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Inga kommentarer"

Publicerad: 24 juni 2009, 09:12

Igår meddelande Myspace att de ska kapa två tredjedelar av sin personal utanför USA. Kvar blir London, Sydney och Berlin. Det innebär att den nordiska verksamheten hänger löst. Men chefen för norden kontoret tiger om framtiden.


Hans Eriksson tog över som Nordenchef för Myspace för lite mer än ett år sedan. Då var han full av tillförsikt inför framtiden och pratade glatt och brett om hur Myspace nu satsade på den nordiska marknaden. Enligt Eriksson skulle den sociala nätverkssajten växa och stärka upp med flera nya positioner.

Nu ser det ut att vara slut på de planerna. Myspace har gått ut med att de ska sparka 75 procent av personalstyrkan utanför USA och i ett pressmeddelande uppger företaget att kontoren i Argentina, Brasilien, Kanada, Frankrike, Indien, Italien, Mexiko, Ryssland, Spanien och Sverige ligger risigt till. Kontoren har satts under ”översyn” och riskerar att stängas ner. Redan nu står det klart att minst fyra kontor utanför USA kommer att stängas.

Men Hans Eriksson vill inte kommentera en eventuell nedläggning.
– Vi har inga kommentarer här. Alla uttalanden görs av Myspace globala pr- och kommunikationschef Dani Dudeck. Så har vi bestämt och då gör vi så.

Myspace Norden har kontor i Sverige, Finland, Danmark, och Norge. Personalstyrkan är cirka 15 personer. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Resume.se har varit i kontakt med Dani Dudeck men inte heller hon vill kommentera vad som händer i Norden.
– Tyvärr har vi inte möjlighet att kommentera saker utanför pressmeddelandet.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.