Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ingen bevakning av Castro hos Norra Skåne

Publicerad: 19 februari 2008, 13:59

Tidningen Norra Skåne som i augusti gick ut med nyheten att Castro var död väljer nu att inte skriva en rad om tronskiftet på Kuba. – Det var ett undantag, vi litar på TT när det gäller utrikesmaterialet, säger redaktionschefen Mimmi Karlsson Bernfalk till Resume.se.


Norra Skåne i augusti.

Morgonens nyhet om att Fidel Castro avgår som president på Kuba har dominerat de flesta utrikessidor. Men Norra Skånes nättidning skriver inte en rad, trots att man i augusti blev rikskända efter att på egen hand gått ut med nyheten om att Castro var död.

– Haha, jag har väntat på det här samtalet i dag, säger tidningens redaktionschef Mimmi Karlsson Bernfalk när Resume.se ringer upp.

Norra Skåne i dag.

– Vi går bara ut med sådana nyheter när vi vet att han är död. Skämt åsido, vi skrev om de där obekräftade uppgifterna för att det var en särskild källa som vi snubblat över och det var en nyhet som ingen annan nyhetsbyrå hade tagit upp.

– Normalt låter vi TT sköta utrikesbevakningen. I morgon kommer vi att ha det i tidningen och hade vi haft vår nya hemsida igång hade vi säkert haft det där. Jag har inte sett vad vi har just nu.

Nu toppar ni med hästar i Hörja.
– Ja, det kan också vara intressant för våra läsare.

Kan ni skratta åt Castrohistorien i efterhand?
– Ja, det är klart, vad ska man annars göra? Ta repet med sig in i grottan? Man måste garva åt det och vara glad åt att man har roat andra journalister på de stora fina tidningarna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.