Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ingen Iphone till Teliapappan

Publicerad: 8 september 2008, 19:08

Hittills har Telia och Apple knappast gjort någon traditionell reklam  för mobiltelefonen Iphone. Men idag, måndag är det reklamfilmspremiär i svensk tv. Teliapappan får ha dock inte lagt vantarna på någon Iphone ännu.


Teliapappan får inte vara med i reklamfilmen för Iphone.

Hittills har Telia inte behövt speciellt mycket traditionell reklam för Apples mobiltelefon Iphone. Bloggar och journalister har hittills gjort jobbet.
­ Hittills har vi inte spenderat många kronor. Försäljningen har fått drag av produkten och den hajp den har skapat, säger Gunilla Åberg, marknadschef för mobilaffären på Telia.

Även om Telia inte går ut med någon exakt försäljningsstatistik så är Iphone den mest sålda telefonen hos operatören både under juli och augusti. Den säljer bättre än 3G-modemet som tidigare har prenumererat på förstaplatsen.
­ Det finns ett stort tryck på efterfrågan fortfarande. Både från företag och privatpersoner.

Men idag är det dags för att dra igång en mer traditionell reklamkampanj. Ikväll kommer reklamfilmer att börja visas i svenska tv-kanaler. Men det rör sig om Apples filmer som översatts. Teliapappan får vänta ännu ett tag.
­ I den här kampanjen jobbar vi tillsammans med Apple. Syftet är att ladda inför höstförsäljningen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.