Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inget varumärkeskydd för Dagens Medias DJ-battle

Publicerad: 26 januari 2018, 12:52

Casten Almqvist och Steffo Törnquist på Dagens Medias DJ-battle 2014.

Foto: Pressbild

Efter att Dagens Media i somras sökte varumärkesskydd för sitt DJ Battle möttes de av massiv kritik. Nu står det klart att det inte blir något skydd.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenDJ BattleDagens Media

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


När Dagens Media i somras sökte varumärkesskydd för sitt årliga DJ-battle under Almedalskrönikan var det många som rasade. Svenska Dagbladets musikskribent Andres Lokko kallade tilltaget för "dumrasism" och flera profiler inom den svenska dj-scenen gick till motattack. Rapparen Mange Schmidt twittrade även "Om det är på sanning så måste Niclas Rislund (dåvarande chefredaktör på Dagens Media reds. anm) dö.

Men nu står det klart att det inte blir något skydd för den årliga traditionen. I samband med att Dagens Media sökte varumärkesskydd lämnade nämligen Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg in en invändning mot skyddet. Trion står vanligtvis bakom podcasten Musikprodd-podden.

Patent- och registreringsverket (PRV) skriver att ordet "DJ-battle" inte är "ovanligt förekommande och är språkligt naturlig, i engelskan" och inte kan särskiljas från andra aktiviteter varför det inte blir något skydd.

Dagens Media har inte bemött invändningen.

– Känns hur kul som helst att ha lyckats stoppa den här idiotin och att PRV går helt på vår linje. Skönt när byråkratin står på de godas sida, säger Joakim Jarl i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev