Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ingvar Skeberg sparkas från AMF

Publicerad: 17 mars 2009, 10:43

Ingvar Skeberg, vice vd på AMF Pension och tidigare styrelseordförande i Sveriges Annonsörer sparkas. Detta sedan han flyttat sin egen pension, då det blev känt att bolaget skulle göra ett så kallat återtag. Bolaget inleder samtidigt en utredning och informerar Finansinspektionen.


Ämnen i artikeln:

AMF PensionIngvar Skeberg

Ingvar Skeberg.

I lördags avslöjade Dagens Industri de feta bonusavtalen på AMF Pension. Vice vd Ingvar Skeberg skulle få 1,3 miljoner kronor. Redan inom ett par timmar meddelade bolaget att bonusen skulle betalas tillbaka.

Men nu visar det sig att Ingvar Skeberg dessutom flyttat sin egen pension när det blev känt att AMF Pension skulle göra ett så kallat återtag.
– Det här handlar bara om moral och förtroende. Ingrid Bonde anser att det här skeende inte är moraliskt och därför har de kommit överens om att han ska sluta. Om han får sparken eller ej är en tolkningsfråga, säger presschefen Stina Sandell.

Ingvar Skeberg berättade själv om händelsen för vd under gårdagen

Är han på jobbet idag?
 – Nej, han är inte på jobbet idag.

Är det någon mer som får sluta?
– Nej.

Göran Tunhammar, styrelseordförande AMF säger i en kommentar.
– Styrelsen ser mycket allvarligt på det inträffade och har givit Ingrid Bonde direktiv för det fortsatta agerandet.

Ingrid Bonde, vd på AMF:
– Även om agerandet var juridiskt korrekt är det omöjligt för mig att försvara och acceptera den här typen av beteende. Återtaget har berört majoriteten av våra sparare och principen ”lika för alla” måste gälla. Något annat är inte förenligt med AMFs värderingar.

Ingvar Skeberg var under fem år ordförande för intresseorganisationen Sveriges Annonsörer. Han var också AMF Pensions marknadsdirektör under många år. Reklamen har ofta belönats. Senast ifjol fick bolaget Grand Prix i Cannes.

Ingvar Skeberg: Jag har handlat i god tro

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

AMF PensionIngvar Skeberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.