Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Innovationsduo automatiserar mediebevakningen av ljud

Publicerad: 15 september 2016, 12:29

Signal Signal erbjuder omvärldsbevakning av det talade ordet - genom att hitta och läsa av poddar och radio.


Ämnen i artikeln:

Signal Signal

Tor Rauden Källstigen och Håkan Waara från den mobila poddstudion Opinion och poddappen Aurora lanserar idag Signal Signal, som de beskriver som "ett Google för talade medier".

Företaget ska hjälpa kunder att hitta varumärkesambassadörer och analysera omnämnanden i radio, poddar, tv och på Youtube.

Signal Signal blir alltså en utmanare till omvärldsbevakarna Retriever och Meltwater som manuellt avlyssnar material.

– Det här är en gammalmodig bransch som är redo att revolutioneras. Vi har koll på allt som sägs i media och kan ge en blixtsnabb analys av enorma mängder data från podcasts, radio, TV och Youtube – och allt sker digitalt, säger Tor Rauden Källstigen, medgrundare och VD på Signal Signal.

Signal Signal fångar automatiskt upp ljud genom en indexerare. Sedan omvandlas innehållet med en tal-till-text-analys. Sedan kan tjänsten dra slutser om större trender.

– Det är fantastiskt spännande att låta det talade ordet möta den mest framstående maskininlärningstekniken i världen, och det gör Signal Signal unikt i sitt slag, säger Håkan Waara, medgrundare och CTO på Signal Signal.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

Signal Signal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.