Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inslag i Arena fällt

Publicerad: 3 oktober 2008, 14:35

P4-programmet Arena gjorde ett inslag där hård kritik riktades mot en kommundirektör i Skåne. Han uppger dock att han aldrig fick tillfälle att yttra sig. Nu har inslaget fällts av Granskningsnämnden.


Enligt Granskningsnämnden för radio och tv bröt inslaget mot kravet på opartiskhet. Kritiken, som analyserades av både reportern och programledaren, var enligt nämnden av sådan art att kommundirektören borde ha fått en chans att bemöta den. Eftersom det inte skedde strider det enligt Granskningsnämnden mot kravet på opartiskhet. Nämnden skriver även att det faktum att kommundirektören tidigare avböjt att delta i ett annat inslag om frågan inte spelar någon roll.

Enligt SR försökte flera av deras reportrar få mannen att bemöta kritiken. I yttrandet skriver de.
”En vägran från en part att medverka får dock inte hindra SR från att fullfölja sin granskningsskyldighet. Sammantaget anser SR således att konflikten i Perstorps kommun har skildrats allsidigt och opartiskt.”

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.