måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inte bara doku-stjärnor

Publicerad: 11 februari 2011, 07:20

På kort tid har Tidningen S etablerat sig som en konkurrent till Svensk Damtidning och HäntExtra. Tidningen vill skriva om andra personligheter än dokusåpastjärnor och hoppas kunna växa under andra året. Nu är den nominerad till tio-i-topp i Tidskriftsallsvenskan.

Ämnen i artikeln:

TidskriftsallsvenskanPamela Andersson

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


–   Jag är glad och stolt över utvecklingen. Vi har redan gjort et avtryck och blivit en tidning man pratar om. Vi har lyckats hitta ett hål på en redan proppfull marknad, säger tidningens chefredaktör Pamela Andersson. När hon får beskedet om nomineringen till Resumés tidskriftsallsvenska är hon på semester i ett soligt Miami.

Efter att Queen lades ner för ett drygt år sedan började arbetet att utveckla en ny tidning. Konkurrenskraftig nog att bli ett alternativ till jättarna inom svensk skvallerjournalistik. Resultet blev tidningen S – Stjärnor och snackisar.

Nu hoppas Pamela Andersson att tidningen ska växa under 2011.

– Min ambition är att fler ska köpa tidningen. Att folk ska fortsätta att förknippa tidningen med kvalité. Våra nyheter ska vara oumbärliga, säger Pamela Andersson.

Det går har gått trögt för svenska tidskrifter de senaste åren. Vad anser du gör en tidskrift bra?

– Man måste känna sig överraskad av en tidskrift och ge nått publiken inte visste att de ville ha. Då har man lyckats bra.

Vilka andra av nykomlingarna på tidsskriftsmarknaden gillar du?

– Generellt gillar jag resetidningar. Annars har Yourlife hittat ett intressant koncept.

Finns det några förebilder som tidningen S sneglar på?

– När vi gjorde S tittade vi på spanska Hola! Och amerikanska People. Vi ville göra en tidning där läsaren får sjunka ner i bilderna. Det är inte så vanligt i Sverige, här blir allt så snuttifierat. Man tar inte vara på bildens värde.

Vad är du mest stolt över efter första året?

– Att vi med en liten redaktion har lyckats skaka om i tidningshyllan. Vi började från scratch och konkurrerar med stora och erfarna redaktioner. Jag är stolt över min redaktion.

FAKTA

Upplaga: 50-60.000 i tryckt upplaga (2010)

Periodicitet: 26 nr /år

Förlag: Bonniers tidkrifter

Vinnare

Vilka som vinner Tidskriftsallsvenska avslöjas på Resumébaren torsdag 17 februari, på Rose, Hamngatan 2, klockan 17-20.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev