Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Interaktiv Art Director

Publicerad: 25 juni 2015, 12:35


Är du en erfaren Interaktiv AD som dissar Photoshop och vill ha ansvar för allt?

Vi söker dig som vill ha ansvar för helheten i både de affärsdrivande och estetiska  perspektiven av en digital lösning. Som AD hos Fröjd är du ansvarig för hela kedjan, dvs koncept, innehåll, interaktion, användarupplevelse och visuell design. Vi skippar leveranser i Photoshop och uppmuntrar till att designa direkt i browsern. I vår portfolio har vi projekt bestående av kommunikativa sajter, tjänstedesign, startups, appar och digital marknadsföring.

På Fröjd jobbar vi inte med specialiserade roller. Även i större projekt är du som AD ansvarig för hela kedjan. Detta ställer såklart höga krav på rollen i gengäld kan vi erbjuda ett mycket varierande arbete. Vi vet att detta passar dig som tvångsmässigt vill ha ett finger med i alla led. Du som tycker att din roll idag känns som en tvångströja. Du som hela tiden vill utvecklas och inte vill definiera dig för snävt. Du som är nyfiken på allt eftersom du vet att kreativitet är kombinationen av många olika kompetenser och uttryck. Detta är inte för alla. Det är för dig som vill så mycket mer än du tillåts göra idag.

Förutom ett brett och genuint intresse av design och teknik söker vi specifikt efter dig som är riktigt vass visuellt och har en stabil grund i designhistorien. Vi värdesätter tidlösa argument och lösningar framför trendig ”webbdesign”.

Eftersom vi ofta designar delar och ibland hela projekt direkt i browsern bör du ha bra koll på html och css. Vi betraktar html och css som ett material och anser att det är helt naturligt att en designer för webb behärskar detta, åtminstone tillräckligt för att få ihop en prototyp. Om inte så bör du vara orädd inför att vilja lära dig mer om detta och se värdet av det.

Krav

- Minst 5 års erfarenhet från en roll som interaktiv AD, gärna från webbyrå eller

liknande verksamhet

- Har haft helhetsansvar för konceptdelen i kundsamarbeten och projekt från
- insikter till färdig design
- Kunna presentera och argumentera för dina lösningar
- Anpassar ditt visuella uttryck till våra kunders behov
- Grundläggande koll på html och css
- Prestigelös och nyfiken

Meriterande

- Gedigen designutbildning (eller motsvarande)
- Praktisk erfarenhet av att jobba med html, css och js
- Sinne för humor

Extra bra med Fröjd

- Du omges av likasinnade som brinner för webben och ny teknik.
- Exemplarisk struktur och planering vilket gör att vi sällan jobbar övertid.
- Tio procent av vår tid lägger vi på Hackdays, interna projekt och andra typer av
- kompetenshöjande aktiviteter.
- Engagerade medarbetare (japp, vi mäter det två gånger/år)
- Hälsosamma aktiviteter som pingpong och träningsbidrag. Bland annat.
- Kontor mitt i Stockholm, 5 minuter från Hötorgets tunnelbana.
- En jämställd mix idagär vi 40% tjejer och 60% killar.

Ansök genom att skicka ett mail till jobs@frojd.se där du berättar kort om dig själv och vad just du skulle tillföra Fröjd. Bifoga ditt CV, länk till utförlig profil på LinkedIn samt din portfolio, och märk mailet med “Interaktiv AD”. Sista ansökningsdag är den 27 augusti 2015, men ansök gärna tidigare, då vi kommer att boka in intervjuer löpande under juni och juli

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.