Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Intermedia nära konkurs

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Torbjörn Båths sista mediebolag Intermedia är på väg att gå i konkurs. I dag fick de 20 anställda ingen lön medan desperata förhandlingar förs med långivarna. I eftermiddag får de anställda besked.


Thorbjörn Båth körde socialdemokraternas tidningskoncern A-pressen i konkurs, men byggde för några år sedan upp en liten koncern för kund- och facktidningar. Som mest hade företagsgruppen 30 anställda som gav utveckotidningarna Skärgården och Österåker-Waxholms Tidning samt tidskrifterna Skärgårdsliv, Meetings och Management Magazine.I våras avslöjade Resumé att företagsgruppen hade avsevärda likviditetsproblem och stora skulder. Efter semestern satte Båth fyra av sina bolag i konkurs och förde över verksamheter till det nystartade Intermedia Skandinavien AB.Intermedia driver i dag en lösnam PR- och evenemangsverksamhet samt de tre tidskrifterna, som drabbats hårt av krisen inom mediesektorn.I morse fick personalen ytterligare ett bevis på att den ekonomiska krisen i företaget är akut. De cirka 20 anställda fick ingen lön och företagsledningen gör ett sista försök att få nåd hos banken. Under dagen har också tre säljare varslats om uppsägning.Klockan 15 ska personalen informeras om framtiden. Resumé har sökt Intermedias ägare och vd Torbjörn Båth utan resultat.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.