Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Internationella Paragon Group satsar i Sverige

Publicerad: 21 oktober 2019, 11:33

Holmbergs i Malmö.

Foto: Holmbergs.

Den internationella kommunikationskoncernen Paragon Group breddar sin verksamhet i Sverige genom Malmöbaserade printbyrån Holmbergs och en nystartad kommunikationsbyrå i Göteborg.


Den internationella kommunikationskoncernen Paragon Group har varit representerad i Sverige sedan 2014 då man köpte upp Malmöbaserade Holmbergs, som är specialiserade inom tryckt kommunikation. Koncernen har även den norska tryckbyrån byrån Allkopi.

Nu breddar man sin verksamhet i Sverige genom den nya kommunikationsbyrån Paragon Communication Sweden, som ska erbjuda tjänster i hela värdekedjan inom alltifrån design till strategi och varumärkesbygge. Teamet utgörs inledningsvis av 11 personer, fördelade på ett nystartat kontor i Göteborg samt på Holmbergs grafiska produktionsenhet i Malmö.

– Paragon Group satsar nu på Norden med målsättningen att bygga tillväxt. De ser en stor möjlighet i att nu kunna erbjuda en mer komplett lösning till kunderna med en byrå som kan serva hela värdekedjan. Det är en nyckel för att kunna ta marknadsandelar och växa i Sverige, säger Peter Wessner, finance director på Holmbergs, till Resumé.

LÄS MER: "Mediebyråns nya giv – datadriven design"

– De utmaningar som finns är desamma som för hela branschen. Det sker ju en minskning av volym på trycksidan så vi befinner oss på en totalt sett krympande marknad. Därför gäller det att vara på topp och kunna erbjuda kunderna den bästa servicen för att vara den som går vinnande ur kampen om marknadsandelar, fortsätter han.

I samband med satsningen har Paragon Group rekryterat två nyckelpersoner: Paul Sandell och Annica Ljungberg. Båda kommer närmast från CA Andersson AB. Paul Sandell från rollen som försäljningschef och Annica Ljungberg som ansvarig för CA Anderssons verksamhet i Göteborg.

– Det är en stor möjlighet för oss att vi har en internationell ägare som vill stötta våra ambitioner på den svenska marknaden, och att vi nu kan komplettera vårt erbjudande genom den här satsningen, säger Peter Wessner.

Holmbergs omsatte cirka 77 miljoner kronor under 2018, en minskning från 96 miljoner året dessförinnan. Samtidigt gjorde man en stor förlust på -23 miljoner kronor. Några av de större kunderna i Sveirge är Tetra Pak, Western Union och Preem.

Paragon Group omsätter enligt ett pressmeddelande över 850 miljoner euro och har över 6 500 anställda.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.