Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Internt storbråk på Aftonbladet

Publicerad: 9 oktober 2008, 09:55

Ett storbråk har blossat upp på Nordens största tidning - Aftonbladet. Sportens Peter Wennman anklagar Pulschefen Per Gunne för systematisk smutskastning i ett internt brev.


"Jag som skriver detta heter Peter Wennman. Jag jobbar just nu på sporten. Jag har varit anställd på Aftonbladet I snart 25 år. Möjligen blir det inte längre efter detta mejl. Jag får väl sparken, antar jag."

Så börjar Aftonbladets reporter Peter Wennman sitt utspel i helgen. Peter Wennman anklagar Pulschefen Per Gunne för "systematisk smutskastning". På måndagmorgonen hade samtliga anställda på Aftonbladet fått e-postbrevet.

Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin meddelade medarbetarna senare på måndagen att parterna skulle diskutera anklagelserna sinsemellan. Resumé har sökt Pulschefen Per Gunne utan resultat.
Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin vill idag inte kommentera saken.

Får Peter Wennman sparken nu, som han befarar i brevet?
– Vad som händer vet jag inte. Detta är ett internt mail som jag inte finner anledning att kommentera just nu.

Tror du att du kommer få anledning att kommentera det senare?
– Det vet jag inte, men detta är ett internt mail som jag inte finner anledning att kommentera.

Här är delar av det brev Peter Wennman skickade ut internt till alla medarbetare:
"Hej, kollegor. Jag som skriver detta heter Peter Wennman. Jag jobbar just nu på sporten. Jag har varit anställd på Aftonbladet I snart 25 år. Möjligen blir det inte längre efter detta mejl. Jag får väl väl sparken, antar jag. Men det handlar om kollegialitet och ansvar. - - - Vi har tyvärr fåt en quisling I våra led. En som sån bryter mot alla självklara kompisregler. Vi har en lus I Aftonbladets kofta. Denne person har - och detta har jag ovedersägliga bevis för - spridit så mycket dynga om mig och ett par andra av Aftonbladets medarbetare att jag spyr. Denne person heter PER GUNNE och är uppenbarligen chef för Puls-bilagan. Hur han blev det har jag ingen aning om. Hur han kvalificerade sig för jobbet vet jag heller inte. Han är säkert duktig. Det är möjligt att mamma Monica Gunne och hennes käresta Otto Sjöberg vet, men jag jobbade som korre I London när han tillsattes och jag får självfallet skylla mig själv som inte hade hört talas om PER Gunne innan han fick sin position. - - - Men jag råkar veta att Per Gunne, skivspelaren på Laroy/pulschefen på Aftonbladet, systematiskt smutskastar oss. Det är det jävligaste, vidrigaste beteende en chef (eller nån annan) på Aftonbladet kan tänkas utföra utanför vårt hus. Det skapar illasinnade rykten, skitprat, misstro och sneda blickar på vår arbetsplats. Fakta I målet: Högt uppsatta och mycket betrodda personer på kändiskrogarna I fråga vittnar alla om hur jävla illa Per Gunne talar om sin arbetsplats. Dessutom, vilket eventuellt kan bli en polisiär fråga, har discjockeyn Gunne pekat ut två medarbetare på Aftonbladet som varande "knarkare, suputer, bögar och jävla idioter". Dessa utpekade personer är jag, Peter Wennman, samt nöjesreportern Daniel Nyhlen. - - - Jag sticker ut hakan nu och skickar detta mess till ALLA. Om jag bara skickar det till cheferna är jag rädd att jag blir strypt, hotad, slagen, misstänkliggjord, utskälld och pissad på. Det tänker jag inte ta. Sånt här kan inte accepteras. Här ska hängas ut på offentlighetens altare, I alla fall det altare som heter plan fem och sex på Aftonbladet. - - - Så är det. Peter Wennman

Andreas Johansson

Andreas Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.