Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

IPG:s räkenskaper granskas

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Världens största reklamkoncern, Interpublic Group of Cos., håller på att granskas av den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, SEC. Detta är ytterligare ett bakslag efter att det tidigare i år avslöjats att McCann-Erickson kostnadsfört miljardbelopp felaktigt.


Det var i samband med att IPG lämnade sin fullständiga rapport för tredje kvartalet som koncernen erkände att SEC håller på att gå igenom de senaste fem årens bokslut. Mycket mer information än så lämnade inte IPG, men meddelade att de ska samarbeta fullt ut med SEC.En av orsakerna till att SEC nu sätter IPG under lupp är de felaktigheter som framkom i McCann-Erickson Europes räkenskaper. Kostnader för 101 miljoner dollar hade bokförts hos andra bolag inom gruppen. IPG:s vd John Dooner kommenter:- Jag var på McCann Erickson under några av dessa händelser. Det gör mig mycket generad och ödmjuk, därför också mer beslutsam om att detta inte ska hända igen.I Sverige representeras IPG bland annat av Storåkers McCann, Initiative Universal och Lowe Brindfors.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.