Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jack White förbannad på Coca-Cola

Publicerad: 16 september 2008, 07:14

För två år gjorde White Stripes-stjärnan Jack White en specialskriven låt för Coca-Cola-reklam. Nu är han förbannad på läskjätten som använt hans nya James Bond-låt i sin reklam.


Jack White är sur på Coca-Cola.

I höst har nya Bond-filmen Quantum of Solace premiär. Jack White har gjort musiken och framför ledmotivet Another Way to Die tillsammans med Alicia Keys.

Men innan Bondlåten släpptes var en av filmens huvudsponsorer Coca-Cola framme och använde en instrumental version av låten till reklamen för nya sockerfria Zero Zero 7.

– Jack White fick uppdraget av Sony Pictures att skriva ledmotivet för James Bondfilmen Quantum of Solace, inte för Coca-Cola. All anan användning av låten är bestämd av andra och vi är besvikna att första gången den hörs är det som en reklamlåt för Coke Zero och inte som sin helhet, säger en talesperson för Jack White.

Det är Wieden Kennedy Amsterdam som gjort Coke-filmen. För två år sedan väckte Jack White stor uppmärksamhet när han skrev låten Love is the Truth direkt för Coca-Cola. Då förklarade han att han gillade Coca-Cola som varumärke.

Se nya Coca-Cola-filmen nedan:

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.