Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag är ingen Passion for Business-kvinna"

Publicerad: 9 juni 2008, 13:23

Linna Johansson skrev sin sista ledare i Expressen i lördags. Efter åtta år slutar hon för att bli författare på heltid. Tidigare Expressenmedarbetarna Isobel Hadley-Kamptz och Sakine Madon tar över hennes plats på lördagar.


Linna Johansson. Bild: Expressen.

– Jag har gjort det här väldigt länge. Det finns ingen utmaning i det längre då det är samma format vecka efter vecka. Dessutom kom jag in av en slump. Att vara journalist har aldrig varit mina drömmars mål. Jag fyller 30 år om två veckor och då kände jag att nu får det räcka. Jag har tänkt på det i två år, att det skedde nu efter att Anna Dahlberg tog över är mest en olycklig slump, säger Linna Johansson .

Vad är det för bok du ska skriva?
– Det är en skönlitterär bok, mer kan jag egentligen inte säga. Men det känns skönt att kunna bre ut sig över mer än 3500 tecken.

När kommer den att komma ut?
– Jag jobbar ganska långsamt. Det var en ytterligare anledning till jag ville sluta skriva krönikor. Förut skrev jag ännu mer för Expressen, men jag har trappat ner då jag samtidigt har skrivit på boken. Jag är ingen som kan göra flera saker samtidigt. Jag är ingen Passion for Business-kvinna. Men jag ser mig fortfarande som knuten till Expressen så det är möjligt att jag dyker upp där igen någon gång.

Kommer vi att få se dig i något annat mediesammanhang?
– Nej, det är slut med spaltandet. Jag kommer inte att göra en Linda Skugge och dyka upp någon annanstans en vecka senare. Jag vill skriva böcker.

Vad är du mest nöjd med under din tid?
– Jag är nog mest nöjd med att jag har lyckats med att inte svepas med. Att jag har varit ganska egen och hyfsat modig.

Tidigare Expressenmedarbetarna Isobel Hadley-Kamptz och Sakine Madon tar över Linna Johanssons plats på lördagar.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.