måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag är nöjd med lösningen"

Publicerad: 11 mars 2009, 13:14

Han hade det lägsta oddset. Men han är ändå nöjd med lösningen. Per-Anders Broberg blir som biträdande chefredaktör den som ska leda Expressens utveckling.


PW

Peter Willebrand


Fick du någonsin frågan om att bli chefredaktör, inte biträdande?
– Två saker: Jag har varit tillförordnad och blir biträdande. Vad som hänt däremellan stannar mellan mig och ordföranden

Är detta ett delat ledarskap?
– I vissa delar. Thomas är ytterst ansvarig som chefredaktör och ansvarig. Den är nivåskillnad i två led eftersom jag är biträdande i båda fallen. Jag har ju haft ställningen som biträdande ansvarig utgivare sedan 2002 som för min del är det inga förändringen i det fallet.
– Men eftersom rollen som chef för digitala medier försvinner så kommer båda jag och Thomas att få ett delat ansvar för hela redaktionella ledningen. Jag ska främst jobba med nästa steg, med sånt som redaktionella processer, utveckling och omvärldsbevakning.

Jag tolkar detta som ni som går mot en ökad redaktionell integrering?
– Båda ja och nej. Vi vill fortfarande ha kvar vårt kanaloberoende. Vi ska vara snabbast och alertast på nätet och bäst i tidningen. Men vi ser redan i dag flera exempel på samarbeten, som när till exempel Johan Orrenius i dag intervjuar Zlatan och det blir webb-tv.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev