Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag är väldigt nöjd med summan"

Publicerad: 15 maj 2008, 11:52

Bara ett år efter att Anna Bråkenhielm köpt ut Talpa och startat Silverback köps nu bolaget upp av ITV Global Content. Bakom affären låg David Young, som själv sålt sitt bolag 12 Yard till ITV.


Anna Bråkenhielm säljer Silverback till ITV.

– Vi är ett ungt bolag och jag hade inte alls tänkt att sälja. Men det började komma förfrågningar i slutet av förra året.

Uppvaktningarna kom från flera internationella medie- och produktionsbolag.
– Jag var i London och träffade David Young, som är en av de mest kreativa personer som finns i tv-branschen. Han hade precis sålt sitt bolag 12 Yard till ITV Global Content och presenterade mig för deras vd.

Det uppstod tycke mellan Anna Bråkenhielm och ITV. Bolaget har en stor försäljningsorganiastion och satsar dessutom offensiv. Omsättningen för koncernen ska fördubblas till 2012. Det är också ett företag som finns i många länder.

Nu köper ITV hela Silverback av Anna Bråkenhielm för 6,6 miljoner euro.
– Jag är väldigt nöjd med den summan.

Dessutom kan Anna Bråkenhielm få ännu mer betalt om hon når de vinstmål som satts upp för de kommande tre åren. Enligt köpeavtalet är hon uppbunden som vd på Silverback i fem år.

För Silverback innebär köpet två viktiga saker. ITV kommer att sälja Silverbacks format internationellt. Silverback får också rättigheterna att producera ITV:s format i Skandinavien.
– Det är en mycket bra katalog med internationella format. Det finns många bra program från England och USA.

Bland annat finns ”Hells kitchen” och ”Dancing on ice” med i katalogen. Det sistnämnda kommer att gå på TV4 i höst, men det blir inte Silverback som producerar. De rättigheterna var redan sålda innan affären mellan ITV och Silverback.

Internt får affären inga stora konsekvenser. De som jobbar med försäljning kommer att sälja under ITV:s flagga, men de kommer att sitta kvar på kontoret i Stockholm.

Den nya affärstidningen Passion for Business ingår inte i affären.Läs mer: Får 60 miljoner för Silverback

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.