Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Jag har aldrig låtit mig påverkas”

Publicerad: 11 juni 2009, 11:09

Staffan Erfors skriver för första gången själv om hur han upplevt de senaste veckans turbulens kring hans personliga kontakter med förre HA-bossen Thomas Möller, som ledde till att han förlorade jobbet på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Staffan ErforsExpressen

Staffan Erfors. Foto: Lasse Svensson/Scanpix

Men han gör det inte i Expressen. Istället väljer han att blogga om upplevelsen. Inlägget är i praktiken en enda lång kärleksförklaring till sin förra arbetsgivare som han avslutar med att förklara han aldrig gjort sig skyldig till några pressetiska övertramp.  

Han skriver bland annat:
"En sak är dock säker: jag har aldrig låtit någon påverka mig publicistiskt och mycket få har försökt.
”Frågeställningen borde därför lyda: vad är det för sorts journalister som efterfrågas? Med många eller få kontakter? Med liten eller stor livserfarenhet? Svaret visar sig säkert under åren som följer. För jag är varken den förste eller den siste att lämna tidningsvärlden under uppseendeväckande former.
Dock är jag unik på ett sätt: jag har inte överträtt några pressetiska riktlinjer och något brott är jag heller inte misstänkt för. Men icke desto mindre inser jag att situationen blev ohållbar för Expressen, vi var tvungna att gå skilda vägar. ”

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Staffan ErforsExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.