tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag har aldrig talat med Lars Axelsson"

Publicerad: 3 februari 2010, 11:27

Från årsskiftet har Mike Welsford tillträtt som Norden-direktör för Ogilvy. Han har också yttersta ansvaret för att hitta en ersättare åt Carola Määttä:
– Jag har aldrig talat, mailat eller träffat Lars Axelsson. Vi har knappt inlett processen att hitta ny vd för Ogilvy Sverige.

Ämnen i artikeln:

OgilvyCarola MäättäLars Axelsson

KB

Karl-Johan Byttner


Mike Welsford ansvarig för Ogilvy i Norden.

Det var inte bara Lars Axelsson som höll på att sätta morgonkaffet i halsen när Dagens Industri idag skrev att han skulle ersätta Ogilvy Sveriges avgående vd, Carola Määttä:
– Jag har aldrig träffat mannen ifråga eller haft en konversation med honom. Jag har heller aldrig mejlat honom. Så var uppgifterna kommer ifrån kan man verkligen fråga sig. Det är rena spekulationer och fabricering som efter en tid förvandlats till fakta, säger Mike Welsford.

Enligt honom har Ogilvy inte särskilt bråttom med att hitta en ny vd. Inte minst med tanke på att Carola Määttä inte slutar sin tjänst förrän i slutet av maj. Och än så länge är rekryteringsprocessen knappt påbörjad.

Först från mitten av februari räknar Mike Welsford med att påbörja ett mer intensivt arbete i jakten på en ny vd. Klart redan nu är att Ogilvy inte räknar med att anlita något rekryteringsföretag. Hur kravspecen för en ny vd kommer att se ut vill inte Mike Welsford gå in på.

Du talar verkligen sanning nu. Så att vi inte två veckor efteråt för höra att Lars Axelsson blir ny Sverige-vd för Ogilvy?
– Självklart gör jag det. Precis som jag tidigare har nämnt befinner vi oss i början av en rekryteringsprocess och vi har inget bråttom med att hitta en ersättare. Så du kommer inte att höra något namn inom den närmaste tiden, säger Mike Welsford.

Lars Axelsson förnekar också att han skulle vara aktuell för jobbet.
– Jag har inte fått någon förfrågan om det jobbet. För övrigt sitter jag bra här på DDB. Jag har mycket kvar att uträtta här.

Hur Mike Welsford kommer att driva Norden-verksamheten framöver vill han inte gå in på.
Det var i mitten på januari det stod klart att Carola Määttä slutar sitt jobb som vd för Ogilvys svenska verksamhet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev