Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Jag har dragit fördel av lilla gumman-attityden”

Publicerad: 2 april 2015, 23:10

Digge Zetterberg Odh, Paulina Modlitba Söderlund och Yasmine Winberg.

Webbdagarnas moderator Paulina Modlitba Söderlund gästar Resumés podcast. Vi pratar om jämställdhet, innovativ forskning och sinnesmarknadsföring.


Ämnen i artikeln:

Resumés podcast

När eventet i Stockholm nyligen avslutats var det en talare som Paulina Modlitba Söderlund minns som mest intressant: Hugo Liu som forskar på människors smak. Därigenom kan han dra slutsatser om vilka preferenser vi har. Enligt honom går det till exempel att se att den föredrar ruccola framför isbergssallad är mer liberal än konservativ.

– Vi pratar om big data och hur vi ska använda den, men det Hugo har forskat på i tio års tid visar på vad jag hoppas att vi ska göra i framtiden: att förutspå vad användarna har för preferenser och vad de går igång på långt tidigare än vad de gör i dag, säger Paulina Modlitba Söderlund i podden och fortsätter:

– Det blir inte lika trubbigt som i dag. Då handlar det inte längre om information utifrån vilka sajter man klickar på. Här har man en modell för vilka personerna faktiskt är.

Vi pratar också om jämställdhet inom innovationsdrivna företag. Paulina Modlitba Söderlund tycker att man i dag erkänner att problemet finns.

– Initiativ som riktar sig till unga tjejer och får dem att bli intresserade av teknik är bra. Jämställdhetsarbetet är något man kommer se effekten av om fem tio år, men vi borde ta tag i frågan här och nu och göra mer.

Förutom webbdagarna jobbar Paulina Modlitba Söderlund som frilansande konsult inom digital kommunikation och strateg. Hon är projektledare för Teklafestivalen och har varit innovationschef på Bonnier R&D. I yrket har hon ibland fått "råd" för hur hon ska göra för att männen ska ta henne mer på allvar.

– Det har hänt att jag blivit behandlad med en lilla gumman-attityd. I vissa fall har jag dragit fördel av det. Som: "Kan du hjälpa mig"? Man gör vad man gör för att överleva. Jag har säkert blivit diskriminerad utan att jag själv tänkt på det.

Resumés podcast produceras av Dolorean. Lyssna på avsnittet nedan, via iTunes eller Libsyn.

Ämnen i artikeln:

Resumés podcast

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.