Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag kan förstå att folk är besvikna"

Publicerad: 17 mars 2009, 14:09

I lördags delade Göteborgs Kex ut varuprover av den nya produkten Ballerina Choko med morgontidningen. Mottagare var 145 000 prenumeranter av GP, DN och Sydsvenskan, men många blev utan, och folk som bodde i lägenheter uteslöts helt i utlottningen.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs Kex

Som Resume.se tidigare rapporterat utförde Göteborgs Kex en samplingskampanj för att locka folk att testa sin nya produkt Ballerina Choko. Men många prenumeranter som förväntade sig en kaka med morgonkaffet fick leta förgäves efter en. Endast slumpmässigt utvalda villor och hushåll med brevlåda var med i utlottningen om varuprover.  
– Vi valde att utesluta lägenheter bland dem som skulle få Ballerina Choko, dels för att barn skulle riskera att få tag på förpackningen och dels för att allergiker kunde riskera att få i sig produkten, säger Alexander Provins, produktchef för Ballerina.
–Men vi har heller aldrig gått ut med att alla prenumeranter ska få ett produkttest, betonar han.

Jag har fått indikationer på att många som fick tidningen på morgonen förväntade sig ett varuprov, kunde ni ha varit tydligare i er kommunikation?
–Vi har aldrig sagt att alla ska få kex, antalet som ni skriver är rätt, men det är ett slumpmässigt som fått Ballerina Choko och det kunde vi ha varit tydligare med.
–Många har förvisso hört av sig till oss och sagt att de blivit utan, och att grannen eller en vän fått, och jag kan förstå att folk är besvikna, och jag beklagar detta, men jag hoppas att de hittar kexen i butik istället,

Alexander Provins försäkrar att volymerna är korrekta och att utdelningen gått bra samt att samtliga kex har blivit utdelade.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Göteborgs Kex

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.