Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag rör mig med lätthet mellan högt och lågt"

Publicerad: 25 april 2008, 13:34

Den 28 maj utser Resumé de 499 bästa & mäktigaste i medie- och marknadskommunikationsbranschen. Fram till galan kommer de nominerade att intervjuas. I dag intervjuas Dominika Peczynski, vd på Mafioso PR.


499 Bästa & Mäktigaste sponsras av:

Dominika Peczynski.

Vad gör dig till en bra pr-konsult?
– Jag har många bra idéer som ibland gränsar till det tokiga. Dessutom har jag extremt mycket energi, jag tröttnar aldrig. Det hjälper också att jag har ett väldigt brett och originellt kontaktnät. Jag rör mig med lätthet mellan högt och lågt.

Vad är du mest nöjd med av det du har gjort under det senaste året?
– Jag tycker om de få gånger som vi får göra tokigheter. Det var roligt när vi jobbade med MTG Radio och de ville göra något för bröstcancerforskningen. Då uppmanade vi kvinnor att komma till Medborgarplatsen och visa brösten. För varje kvinna som visade brösten gav MTG Radio 250 kronor till bröstcancerforskningen. Det var en galen ide som gav mycket press och pengar till forskningen. En annan kul grej var när nummerupplysningen 118 800 skulle lära sina telefonmänniskor att prata sexigt. Det var min idé och gav jättemycket press. Men de här galna idéerna hör inte till vanligheterna. En vanlig dag på Mafioso består av mer vanligt hederligt pr-arbete.

Du har nyligen börjat blogga också, varför gör du det?
– Jag bloggar på hanky.se för att chefredaktören Miss Inga hotade med att ringa varje dag tills jag sa ja. Och alla som känner Miss Inga vet hur jobbig röst han har. Så på den sjätte dagen sa jag ja.

Hur är det att blogga?
– Mitt problem är att jag inte har någon självcensur. Jag saknar den där spärren som de flesta har så jag kan skriva vad som helst.

Är det så smart om man samtidigt är affärskvinna?
– Jag tror det. Vi på Mafioso har en speciell typ av kunder. Vi drar till oss personer med humor, även om de råkar sitta på stora börsnoterade företag. De dömer efter de resultat vi levererar och inte efter vad jag skriver i en blogg. En klok människa kan göra den distinktionen, en dum kan det inte. Det enda som händer är att jag slipper de dumma kunderna.

Vad har du för mål i år?
– Jag hade så mycket drömmar som ung. Att jag skulle bli popstjärna, jobba på tv och driva egna företag och allt möjligt. Jag har förverkligat alla de nu. Jag är väldigt nöjd med tillvaron och gillar Mafioso som det är i dag. Jag behöver inte ta över världen.

Hur känns det att vara nominerad?
– Eftersom det inte är jag som har nominerat mig själv känns det väldigt kul.

På vilken plats skulle du placera dig själv på listan?
– Nej nu Linus låter du som min sjuåriga dotter som vill att jag ska gradera allt. Det får någon annan göra.

Läs allt om 499 här!

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.