Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag tror inte att jag hade kunnat skriva min roman utan bloggandet"

Publicerad: 19 maj 2008, 07:46

Den 28 maj utser Resumé de 499 bästa & mäktigaste i medie- och marknadskommunikationsbranschen. Fram till galan kommer de nominerade att intervjuas. I dag intervjuas frilansskribenten Isobel Hadley-Kamptz.


Isobel Hadley-Kamptz.

Hur kom du in på skribentspåret?
– Om du menar när jag började skriva för pengar så var min första publicerade betaltext ett debattinlägg om amerikansk feminism i Svenska Dagbladets kulturdel. Det bör ha varit 1995. Varför jag skrev och skickade in? Av ilska över att någon annan skribent, vars namn jag tyvärr inte minns, hade fått allting om bakfoten. Jag hade dock inte fattat att man fick betalt.

Av det du har skrivit det senaste året, vad har skapat störst reaktioner?
– När jag för Expressens ledarsida i januari intervjuade MS-sjuka Susanne Eriksson som dömts till ett år på Hinseberg för att hon använt marijuana som sjukdomslindring. Det ledde till och med till att en riksdagsledamot ställde en formell fråga till Beatrice Ask om rimligheten i olika straffpåföljder.

Vilka ämnen kommer du alltid tillbaka till och skriver om?
– Olika former av ofrihet och vårt förakt för de svaga och avvikande.

Hur vill du fortsätta utvecklas som skribent?
– Jag ska skriva fler romaner och försöka skriva fler bra texter och färre dåliga.

Du har bloggat ett bra tag, hur pass viktig är den formen för dig att uttrycka dig?
– Den har varit väldigt viktig. Jag tror inte att jag hade kunnat skriva min roman utan bloggandet. I dag har jag för lite tid för det och det blir följaktligen inte lika bra längre.

Vad har du på gång i år?
– Jag skriver på nästa roman.

Hur känns det att vara en av de 499 Bästa & Mäktigaste?
– Bra.

På vilken plats skulle du sätta dig själv på listan?
– Handlar det om hur bra man är eller hur inflytelserik? Mina bästa texter är bland de bästa som skrivs i Sverige, mina sämsta är mediokra, om ens det. Däremot har jag nog tyvärr rätt lite inflytande.

Anmäl dig till galan här!

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.