Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Jag vill att Expressen ska bli mer transparent”

Publicerad: 11 mars 2009, 13:50

i samma stund som Thomas Mattsson presenterades som ny chefredaktör för Expressen lämnade han sin programförklaring på egna bloggen.
"Jag vill att Expressen ska bli mer transparent. Med samma stolthet som vi kommer att berätta om nya satsningar, utmärkelser och samarbeten ska vi vara beredda till självrannsakan.", skriver han


Thomas Mattsson skriver bland anna att han vill sammanföra nätredaktionen med pappersredaktionen:

Det blir inte integration, men mer samordning, skriver han.

"Expressen är en klassisk kvällstidning som uttrycker sig i klarspråk, men vi behöver inte alltid skrika. Vi kommer istället föra fler samtal – via exempelvis bloggar, mikrobloggar, nanobloggar. Vi kommer också, mer än tidigare, att göra det i den tryckta tidningen."

"Jag vill att Expressen ska bli mer transparent. Med samma stolthet som vi kommer att berätta om nya satsningar, utmärkelser och samarbeten ska vi vara beredda till självrannsakan.
Allt är inte "galet" eller en "chock", inte ens i Expressen. Vi ska försöka undvika fel, men vi ska också bli bättre på att redovisa eventuella korrigeringar."

"Expressen planerar ingen stor redesign, jag lovar heller inte nya lanseringar inom en given tid. Jag tror mer på en kontinuerlig förnyelse. Vi ska göra saker hela tiden, och gärna resonera om förändringarna med vår publik. Det här kommer att kräva att vi tänker nytt också om hur vi arbetar:

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.