Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Jag vill ha en ursäkt”

Publicerad: 1 april 2014, 09:48

Foto: Blanca Sjöstedt/Montage.

Magasinet Filter publicerade en intervju med Sigge Eklund, som säger att han fått felaktig information och inte heller fått läsa citat. När han pratade om det i sin podcast lade magasinet ut en text på sin hemsida. – De har mage att göra sig roliga över att jag blir ledsen, säger Sigge Eklund.


Ämnen i artikeln:

FilterSigge Eklund

I samband med att Sigge Eklund släpper en ny bok i april, publicerade Magasinet Filter ett reportage om författaren och hans familj.

– Jag blev kontaktad av dem för att de skulle göra ett porträtt av mig. Sedan visade sig artikeln vara ett djuplodande porträtt av min släkt där de påstod att jag är narcissistisk. Förvånande såklart. Det var en chock, säger Sigge Eklund.

Men enligt honom var det inte det han blev arg över.  

– I går skrev de en artikel på sin hemsida där de raljerade över att jag blev ledsen. De skrev att jag var en lögnare och att jag fått läsa citaten.  

Något han uppger att han inte alls fått. Det fick Sigge Eklund att lägga ut mejlkonversationen på sin hemsida.

– Alla som läser mailen ser att de arbetat på ett oseriöst journaliskt sätt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Att inte få läsa sina egna citat i en så lång text som handlar om en själv, säger han och fortsätter:  

– Det riktigt fräcka är att de inte bara använder sig av falska och lömska arbetsmetoder. De har mage att göra sig roliga över att jag blir ledsen över det. Efter artikeln i går var måttet rågat.  

Vad hade du velat att Filter skulle göra istället?
– Ibland händer det såklart olycksfall i arbetet. Men Filter hade kunnat skriva att det var beklagligt att jag inte fått läsa citaten och bett om ursäkt.  

Vad tror du kommer hända nu?
– Jag förväntar mig att de tar bort texten från sin hemsida där det står att jag ljuger, eftersom de själva kan läsa hela mejlkonversationen på min webbsida. Sedan vill jag gärna att de ber om ursäkt.

Resumé söker magasinet Filter.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

FilterSigge Eklund

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.