Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jag vill inte ha någon skandal"

Publicerad: 15 juni 2010, 07:06

Johan T Lindwall jagar senaste nytt om Victoria och Daniel dagarna före bröllopet. Hans jobb är att gräva fram det smaskigaste. Men: – Jag vill inte ha någon skandal på bröllopet, säger han i en intervju i sin egen tidning, Expressen.


Ämnen i artikeln:

Johan T Lindwall

Johan T Lindwall. Foto: Expressen.

Johan T Lindwall är taggad till tänderna – på lördag smäller det. Det var han som avslöjade att Vitoria och Daniel var ett par, när det begav sig. Nu ska han skriva om deras bröllop. Trots att hans jobb är att producera löpsedlar med häpnadsväckande avslöjanden hoppas han på att vigseln och festen ska vara skandalfria. Det säger han i en intervju i sin egen tidning.

– Jag vill bara att det ska bli väldigt lyckat – för Victorias och Daniels skull, säger han.

Han har numera en god relation till både Victoria och Daniel. Den sistnämnde hade svårt för media i början, men har lärt sig, bland annat med hjälp av coachning från pr-byrån JKL.

–  Daniel har tränats in i den här rollen i sju år, och nu är han fulländad, det märktes ju verkligen på presskonferensen. Jag tycker verkligen att han är ett föredöme. Han kommer att klara det här med bravur. Han och Victoria kommer att göra ett fantastiskt jobb, har Johan T Lindwall sagt till Resume.se tidigare.

Johan T Lindwalls bok om Victoria "Kronprinsessan privat" säljs med Expressen i veckan som en tilläggsprodukt, för 25 kronor. Det blir en upplaga på över 50 000 exemplar.

Boken har kritiserats av Elisabeth Tarras-Wahlberg i TV4 för att sakna verklighetsförankring. Men det viftar Johan T Lindwall bort.

– Man ska komma ihåg att Tarras Wahlberg inte jobbat för hovet på många år. Hon jobbar på TV4 och för en kändistidning. Det där får stå för henne som privatperson, säger han i intervjun i Expressen och fortsätter:

– Ingen från hovet har uttalat sig om boken. Hade det varit grova felaktigheter i den så tror jag nog att de hade gått ut och sagt det.

Johan T Lindall har kritiserats för att använda anonyma källor. Jan Guillou kallade honom en "Skam för journalistiken" i en krönika i Aftonbladet.

– Jag vet inte vad han grundar det där på. Jag blev jätteledsen när jag läste det han skrev. Vad vet han om mina källor?, säger Johan T Lindwall.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Johan T Lindwall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.