Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Jäkla gissel få in 23 000 pers på en pressbild"

Publicerad: 9 mars 2011, 09:23

Idag presenterade Expressen sin lista över förra årets 50 mest framträdande kvinnor. På tredje plats slutade PR-konsulten Lina Thomsgård. – Det är fantastiskt roligt men som vanligt när jag får pris så är det egentligen inte mig utan 23 000 personers samarbete som förtjänar priset, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdRättviseförmedlingenExpressen

Foto: Andreas Elgstrand

När Expressen idag presenterade Sveriges 50 mest framstående kvinnor hamnade PR-konsulten Lina Thomsgård på en tredjeplats. Så här skriver tidningen själva om tredjepristagaren:

”Rak, rolig och rättvis. En ung entreprenör som både hjälpt Robyn och sin egen Rättviseförmedling. 23 089 medlemmar har redan anslutit sig – och det är bara början. Den feministiska återväxten är säkrad, och den är übercool.”

Själv är Lina Thomsgård betydligt mer blygsam och menar att det till hundra procent handlat om en laginsats.

– Det är fantastiskt roligt, men som vanligt när jag får pris så handlar det inte egentligen om mig utan om vad 23 000 personer åstadkommit tillsammans. Men det är klart, det är ett jäkla gissel att få in 23 000 personer på en pressbild, säger Lina Thomasgård.

2010 jobbade Rättviseförmedlingen för att visa branschen att det faktiskt finns kompetenta kvinnor och att det inte duger att komma med ”De finns inte” som en ursäkt för att inte låta fler kvinnor komma till tals.

– Nästa satsning blir att jobba med kampanjen ”Tacka ja” där vi vill undersöka om det är så att kvinnor inte vill eller kan delta i vissa sammanhang och i så fall varför, säger Lina Thomsgård.

I samband med Kvinnodagen som äger rum imorgon Rättviseförmedlingen att presentera en lista på personer som gjort insatser för jämställdheten – men som inte är kvinnor.

– Det blir lätt att jämställdhet lyfts fram som en kvinnofråga när det egentligen inte alls är så, säger Lina Thomsgård.

Vem tycker du förtjänar utmärkelsen Årets Kvinna?
– Journalisten Johanna Koljonen. Om jag måste välja en.

Förstaplatsen på Expressens lista tog kronprinsessan Victoria.

Namnen till listan har nominerats och utsetts av Expressens krönikörer.

Kolla in Rättviseförmedlingen här.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.