Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Janne Josefsson prisades för valstugorna

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I går delade Bonnier ut sitt stora journalistpris. Årets avslöjare blev Janne Josefsson för sitt omdebatterade reportage bland Sveriges valstugor.


Stora journalistpriset delades ut för 36:e gången. Nytt för i år var att priset delades ut i tre kategorier: Årets berättare, årets förnyare, årets avslöjande och Lukas Bonnier-priset. Årets avslöjande stod Janne Josefsson och Lars-Göran Svensson, Sveriges Television i Göteborg för. De fick priset "för avslöjande av en förljugenhet bland politiska partiers företrädare i programmet Uppdrag Granskning".  Årets berättare blev Mustafa Can från Dagens Nyheter, "för en personlig ton, ett språk som berör och med en effektiv berättarteknik som han utvecklat i flera reportage, med skildringen av Sverigedemokraterna som höjdpunkt".   Årets förnyare är Mattias Göransson och Tobias Regnell, tidskriften Offside, "för att de med kunskap, kärlek och känsla för spelet flyttat gränserna för sportjournalistik". Lukas Bonnier-priset delades ut till Mats Olsson, Expressen "för att han i ett ständigt samtal med sina läsare kunnigt, konsekvent och med mycket humor röjt nya vägar inom såväl musik- som sportjournalistiken".

Karin Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.