Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jardenbergs feta domänklipp

Publicerad: 18 juni 2009, 11:52

Han köpte domänen för 2000 dollar. Han sålde den för 40 000 dollar. – 311 000 kronor, för sex timmars arbete. Det måste vara en timpenning i klass med Zlatan, säger Joakim Jardenberg, vd för Mindpark.


Joakim Jardenberg.

Joakim Jardenberg investerar i och handlar med domäner som andra handlar med aktier.
Han har runt 150 domäner i sin portfölj, och han blir ofta uppvaktade av intressenter som vill köpa domäner av honom. Det är en lönsam sidoverksamhet.
– Det har definitivt gått med plus. Totalt har jag nog investerat runt 5000-7000 dollar. Jag köper nästan alltid från scratch, säger han.

Men när han får ett par år sedan blev intresserad av domänen inviteme.com, gjorde han ett undantag. Han betalade 2000 dollar efter förhandlingar.  
Anledningen till undantaget var att han såg en potential i trenden med sajter uppbyggda kring inbjudningar. Men han fick aldrig tid att bygga upp en tjänst kring domänen.

Andra intressenter har under åren hört av sig, men inte lika seriöst som den kontakt som i måndags förmedlades via ett ombud på nätet.
Efter en dags ”tuffa” förhandlingar slutade priset på 40 000 dollar – en nätt förtjänst på 311 000 kronor.
–Pengarna sattes in på mitt konto idag, säger Joakim Jardenberg.
Han vet inte vem köparen är.
–Det ska bli spännande att se vad det blir. Men det gick förvånansvärt snabbt, så det var nog en sugen köpare, säger Joakim Jardenberg.

Är det här din största domänaffär hittils?

–Ja, det är den klart största.

Vad ska du göra med pengarna, köpa fler domäner?

–Nej, men jag ska investera dem. Det finns många andra intressanta saker att gå in i just nu, men mer kan jag inte berätta.

Varför ägnar du dig inte på heltid åt detta, det verkar ju vara lönsamt?
–Det är alldeles för tråkigt. Det här är bara lite sidoverksamhet, där man med lite känsla för vad som är på gång kan göra en del bra affärer.  Totalt har detta tagit sex arbetstimmar.

Du har allstå en timförtjänst på drygt 50 000!
–Ja, det är lite Zlatan-klass på den.

Vad ska man ha koll på nu, vilken är den stora trenden bland domännamn?
– Det finns ingen särskild trend, men marknaden för investeringar på nätet börjar vakna så smått. Det har varit stendött det senaste året.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.