Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jarowskij i fritt fall

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Halverad omsättning och 16 miljoner kronor i förlust. Så ser facit ut efter produktionsbolagskoncernen Jarowskijs första halvår 2002. (UPPDATERAD)


Jarowskij har drabbats hårt av den minskade efterfrågan på tv- och reklamfilmsproduktioner. Enligt nyhetsbrevet Mediafax var omsättningen för årets första sex månader nere på 74,9 miljoner kronor, jämfört med 170 miljoner motsvarande period i fjol. Under samma period vände resultatet från 7,6 miljoner i vinst första halvåret ifjol till 16,4 miljoner i förlust i år.Jarowskij bedriver verksamhet i ett antal produktionsbolag i Nederländerna och Skandinavien. I fjol hade koncernen omkring 80 anställa, men i april beslutade man att säga upp en hälften av den anställda personalen. I juli gick Sjätte AP-fonden in som delägare.Jarowskijs vd Helena Skåntorp säger att en del i resultatraset består i att företaget tagit kostnaderna för nedskärningarna under rapportperioden. Jarowskij har också ändrat redovisningsprinciper sedan ifjol.- Det belastar resultatet med flera miljoner, säger Skåntorp. Sedan är det klart att det har gått dåligt, men vi har vidtagit åtgärder för att komma till rätta med det.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.