Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jarowskij slaktar reklamavdelningen

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I måndags fick elva anställda på produktionsbolaget Jarowskij besked om uppsägning. I samband med detta försvinner alla fast anställda från affärsområdet reklam. Kvar blir bara grundaren Rolf Sohlman. (UPPDATERAD)


- Rolf Sohlman kommer att sköta reklamverksamheten under en övergångsperiod. Han får stöd av personal som är anställda inom andra affärsområden, säger Jarowskijs vd Helena Skåntorp.De elva uppsagda fanns inom affärsområdena reklam, medier och tv. Nedskärningen är ett sätt att minska de fasta kostnaderna i en tuff konjunktur. Nu får Jarowskij förlita sig på frilansmedarbetare för att ro iland sina produktioner.Jarowskij kommer också att fortsätta att företräda reklamfilmsregissörerna Fredrik Callinggård, John och Kalle Lindgren, Ruben Östlund, Christer Coos, Jürgen Nerger, David Charhon, David Sundin, Allan Gustafsson och Til Obladen.Enligt Helena Skåntorp är enmansvarianten med Rolf Sohlman avsett som en "övergångslösning" för Jarowskij Reklam.- Marknadsläget är tufft och även om vi kan se en vändning så är det fortsatt tungt, säger Skåntorp.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.