Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

JCDecaux och Clear Channel delar på Solna stad

Publicerad: 7 november 2018, 14:27

JCDecauxs planerade digitaliserade skylt vid E4 Haga norra.

ClearChannel vinner södra sidan medan JCDecaux vinner norra.


Ämnen i artikeln:

Solna Stad

I nytt avtal med Solna stad har JCDecaux huvudsakligen vunnit annonsytor norr om Frösundaleden, medan Clear Channel sen tidigare vunnit annonsytor söder om Frösundaleden.

– JCDecaux utvecklar och investerar i vår produktportfölj non stop. Det ligger i vårt DNA som familjeägt bolag. Den här digitaliseringen ger oss en riktig kronjuvel att erbjuda till våra samarbetspartners vilket såklart känns fantastiskt, säger Cecilia Claesson, försäljningsdirektör på JCDecaux, i ett pressmeddelande.

Malin Otterström Heljeberg, pr-och kommunikationschef på JCDecaux Stockholm, uppger att avtalet innebär 400 reklamytor på attraktivare platser än tidigare. I avtalet ingår även en 60 kvadratmeter stor Supersize-skylt vid Haga norra.

Skylten planeras av JCDecaux att bli digital, digitaliseringen har det dock inte getts bygglov för än. Samtidigt uppgav Solna stad i februari i år att det inte önskar skylten ha rörlig bild eller snabbt växlande budskap – något som framgick att skylten skulle ha i en video som JCDecaux skickade ut. Solna stad uppger även att det är osannolikt att Byggnadsnämnden skulle lämna bygglov för rörlig eller snabbt växlande reklam.

– Staden har i tjänstekoncessionsupphandlingens frågor och svar angett att det förefaller osannolikt att bygglov för digital skylt beviljas eftersom Trafikverket tidigare avstyrkt JCDecauxs bygglovsansökan för digitalisering av skylten. Till vår kännedom har JCDecaux inte skickat in någon ny ansökan och de har inte fört någon diskussion angående Haga Norra-skylten med staden efter avtalstecknandet. JCDecaux har således inte fått tillstånd att digitalisera Haga Norra-skylten, skriver Boel Burman, huvudregistrator på Solna stad, vidarebefodrandes uppgifter från upphandlingsstaben.

Avtalet gäller i 12 år med möjlig förlängning upp till 3 år, med 1 år i taget.

Resumé rapporterade tidigare i en artikel om att JCDecaux vunnit en 15-årigt avtal med Solna stad, som innehöll uppgifter som kunde feltolkas. Uppgifterna har klargjorts efter en granskning av upphandlingen från Solna Stad, samt efter en dialog med samtliga parter.

Ämnen i artikeln:

Solna Stad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.