Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jenny Hagblom lämnar Volontaire

Publicerad: 28 oktober 2019, 15:34

Jenny Hagblom har varit vd på Volontaire sedan 2017.

Foto: Pressbild

Jenny Hagblom väljer att lämna Volontaire efter sex år på byrån och två år i rollen som vd. Ny vd blir Rasmus Nilsson, idag creative director.


Ämnen i artikeln:

VolontaireJenny Hagblom

Jenny Hagblom har varit anställd på reklambyrån Volontaire sedan 2013 och har sedan 2017 haft rollen som vd. Nu väljer hon att lämna byrån.

– Jenny anställdes 2013 som kundansvarig med ambitionen att utmana och utveckla hur vi arbetade. När hon 2017 fick uppdraget att ta över som VD var det också målet. Att ge grundarna nya perspektiv på invanda mönster och sätt att se på verksamheten. Jenny har professionaliserat byrån genom sitt kund- och säljfokus och sitt intresse för personal- och kulturfrågor, säger Klaus Hahn, styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Jenny Hagbloms roll har varit att "identifiera byråns nästa steg, skapa förutsättningar för byråns förändringsresa och hitta nya sätt att arbeta". I pressmeddelandet säger hon att det arbetet nu är genomfört och att byrån aldrig varit så bra som idag.

– Volontaire är mer än en arbetsplats. Det är en gemenskap bestående av några av de smartaste människor jag träffat. Gemensamt delar de ambitionen att lösa riktiga problem på ett sätt som förtjänar människors engagemang, rekommendation och affär. Det har varit ett fantastiskt lärorikt och värdigt uppdrag att få leda byrån, kommenterar Jenny Hagblom.

Rasmus Nilsson, Volontaires creative director, kommer att ta över som vd för byrån, Han var den som axlade rollen under Jenny Hagbloms föräldraledighet.

Hon kommenterar vidare:

– Jag har under min tid som VD både varit sjuk i cancer och blivit mamma för tredje gången. Det har tagit på krafterna att både vara frånvarande och samtidigt djupt engagerad och målinriktad. När jag gick hem på föräldraledighet gjorde jag därför ett medvetet val att relativt snabbt komma tillbaka för att slutföra mitt uppdrag. Jag har lärt mig mycket om mig själv och vad jag vill och kan åstadkomma under den här perioden. De första veckorna kommer jag att ägna åt sådant jag inte fått så mycket av den sista tiden såsom sömn, sömn och tid med familjen. Utöver det tänker jag ge mig själv tid till en del reflektion. Sedan är jag redo och sugen på att ta mig an nya utmaningar. Exakt vad kan jag inte säga ännu.

Resumé rapporterade i augusti att Volontaire 2018 uppvisade en minskad omsättning och över två miljoner i förlust. Byråintäkten landade  på 18,4 miljoner kronor och rörelsemarginalen på -13 procent.

– Vi har redan vänt utvecklingen, vilket också kommer att visa sig i årets resultat. Volontaire startade för 10 år sedan mitt under en brinnande lågkonjunktur och i en tid där branschen var i stark förändring. Sedan dess har vi jobbat metodiskt för att identifiera och möta nya utmaningar. Kriser skapar nya möjligheter som vi även denna gång kommer att utnyttja, sade Jenny Hagblom till Resumé vid tillfället.

Ämnen i artikeln:

VolontaireJenny Hagblom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.