Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jenny Kallur blir reklamare

Publicerad: 29 juli 2010, 12:56

Världens bästa reklamskola får ett nytt stjärntillskott. Friidrottsstjärnan Jenny Kallur börjar utbilda sig till copy på Berghs efter sommaren.
– Det ska bli jättekul, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of CommunicationJenny Kallur

Jenny Kallur blir ny elev på Berghs. Foto: Pressbild.

Jenny Kallur har bland annat kommit tvåa i inomhus-EM i häcklöpning. Berghs har för andra året i rad blivit utsedd till ”school of the year” i Cannes. I höst möts de båda svenska stoltheterna när Jenny Kallur börjar den två-åriga utbildningen till copywriter.

– Jag har alltid tyckt om att skriva och har haft lätt för det under min skoltid. Sen har jag kollat runt lite på olika utbildningar och fastnat för den här, säger Jenny Kallur.

Det var i höstas som hon började leta efter utbildningar som passade henne. Anledningen till att hon fastnade för Berghs var skolans goda rykte och att utbildningen är yrkesinriktad.

– Det kändes som att det passar mig väldigt bra. Jag ville inte gå en vanlig högskoleutbildning och skriva uppsatser, säger Jenny Kallur.

När Berghs släppte sina arbetsprover i januari satte hon direkt igång med sin ansökan. I slutet av våren kom det glada beskedet: hon blev antagen. Jenny Kallur kommer att flytta från Falun till Stockholm i slutet av sommaren. Men hon planerar inte att lägga löparskorna på hyllan än på ett tag. Tanken är att hon ska kombinera sina reklamstudier med elitsatsningen på häcklöpning.

– Jag ska fortsätta att träna, men det gäller att vara flexibel med träningstiderna och anpassa dem till skolan. Men jag tränar på egen hand så jag ser inga som helst problem med det, säger Jenny Kallur.

När kommer vi att få se dig som copywriter istället för häcklöpare?

– Ha ha! Jag vet inte, men om två år kan jag förhoppningsvis titulera mig som det i alla fall. Men jag kan säkert kombinera det med friidrotten.

Du har själv medverkat i en del reklam, har det haft någon inverkan på ditt beslut?

– Lite grann såklart. Jag har ju kommit i kontakt med människor som jobbar med det, men det var inte det som var avgörande direkt.

Hur tror du att dina erfarenheter från friidrotten kan hjälpa dig i dina nya studier?

– Jag har lärt mig att träna hårt och ha en god disciplin. Jag har också lärt mig att sätta upp målsättningar och att vara målmedveten.

Berghs ställer upp i många reklamtävlingar, är det något du ser fram emot?

–   Det här är så nytt för mig, så jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Men det låter kul, säger Jenny Kallur.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.