Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jens Assur hjälper Reumatikerförbundet

Publicerad: 7 maj 2009, 14:55

Reumatikerförbundet ordnar en konstutställning med Jens Assurs foton i Stockholm. Syftet är att samla in pengar till den egna forskningsstiftelsen och lyfta debatten om reumatism. – Det är den största kampanj Reumatikerförbundet har gjort, säger projektledaren Malin Carlson.


Ämnen i artikeln:

Jens Assur

Jens Assur har porträtterat reumatiker. Foto: Jens Assur

Fotografen Jens Assur har följt fyra reumatiker i åldrarna där den yngsta är 11 år och den äldsta 75 år.  Syftet är att skildra deras vardag. Detta har resulterat i en fotoutställning och en bok som säljs på utställningen. De tio fototavlorna blir det auktion på när utställningen avslutas.

Foto: Jens Assur

Pengarna ska gå till Reumatikerförbundets egen forskningsstiftelse. Men minst lika viktigt är att informera om sjukdomen och skapa debatt om situationen för reumatiker.
– Det är många yngre människor som drabbas av reumatism. Därför berörs en stor massa av frågan, säger Malin Carlson, som är projektledare.

Det är Reumatikerförbundet och läkemedelsbolaget UCB som gör projektet tillsammans. Totalt har läkemedelsbolaget satsat 1,5 miljoner kronorpå det.
– Vi är väldigt glada över att ha kunnat nyttja Jens Assur, som samtidigt hållit på med tre filmprojekt i Hollywood, säger Malin Carlson.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Jens Assur

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.