Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jens Lapidus mörkar Stockholm

Publicerad: 9 april 2010, 08:20

Efter succéerna Snabba Cash och Aldrig Fucka upp kommer nu Jens Lapidus tredje bok – serieromanen Gängkrig 145 i pocketversion. I nästa vecka går kampanjen upp, som likt boken visar upp ett lite mörkare Stockholm.


Ämnen i artikeln:

HummingbirdsJens Lapidus

– Gängkrig 145 kom ut för ett tag sedan, och det här blir en ny pocketversion av den. Men en ny kampanj? Det vet jag inget om, säger Jens Lapidus när Resume.se når honom.
– Allt inom kampanjväg överlåter jag till förlaget, säger han.

Jens Lapidus ovetande till trots rullar den nya kampanjen ut i nästa vecka via stortavlor, tanken är att ge betraktarna en ny – och mörkare – bild av Stockholm.

Reklamen, som är framtagen av Hummingbirds, är en del i Månpockets lansering av serieromanen Gängkrig 145, signerad Jens Lapidus och Peter Bergting. För att ge illusionen av ”genomskinliga” stortavlor som visar upp en alternativ värld togs foton som Bergting sedan byggde sina illustrationer kring.
– Det var grymt kul att Månpocket gav oss chansen att förverkliga den här idén, speciellt eftersom läsupplevelsen handlar just om att se in i en för många okänd del av Stockholm. Dessutom är det inte ofta man får jobba med en av Sveriges absolut skickligaste illustratörer, säger Emil Löfman, copywriter på Hummingbirds.

Förutom utomhuskampanjen kommer lanseringen även att följas upp av Pocketshop, som anordnar en tävling med vinster i form av signerade originalskisser av Peter Bergting. Resterande skisser kommer att auktioneras ut, och intäkterna går oavkortat till det våldsförebyggande projektet Din Bror på Fryshuset.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

HummingbirdsJens Lapidus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.