Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jesper Pålsson: ”Jag ska vaska guld”

Publicerad: 4 augusti 2020, 06:57

Franks vd Jesper Pålsson är i Jämtland och fiskar, kör motorcross – och vaskar guld. Här är hans sommar.


Ämnen i artikeln:

Jesper PålssonSommar

Vad gör du i sommar?
– Jag ska försöka lyckas med konststycket att jobba så mycket, och så lite, som möjligt samtidigt. Jag ser sommaren, och Corona-tider, som en möjlighet att skaffa lite försprång för Frank. Utöver det så ska jag försöka spendera mycket tid i naturen. Vi bor på Värmdö så det blir en del spontan-häng i skog och skärgård. Vi åker även till Jämtland, till familjens bondgård där. Då vankas fiske, köra motocross, grilla, plocka blåbär och vaska guld. Jag har stora förväntningar på att skaka fram något dyrbart. Och att jag ska smida en pilbåge av ask, har lagt undan virke sedan förra året. Jo, sedan ska det lagas väldigt mycket mat och drickas en del kaliforniska rödviner såklart!

Vad läser du?
– Jag läser ”Blood and Thunder” av Hampton Sides, en gripande och episk berättelse om den tid då USA formades, den amerikanska västerns storhetstid. Läs den.

Samt ”Svärdet” av Richard Cohen. Jag är väldigt intresserad av historia, och kanske främst militärhistoria. ”Svärdet” berättar om svärdskonsten, som just en konstform. Men också som vetenskap. Och en del historia hur den utvecklats. Perfekt läsning när man vill vara sig själv för en stund.

Vilket är ditt bästa sommartips för personer i branschen?
– Vet inte om det är så bransch-relaterat, men rent generellt, om man är en person som jobbar mycket så bör man väl försöka göra annat än att tänka på jobb. Jag tänker utmana huvud och kropp, röra på sig – samt hitta på saker som är simulerande för hjärnan. Testa nya saker. Behöver inte vara så allvarligt. Men en sak som jag kan tycka är en tråkigt med människor generellt är oviljan att göra saker annorlunda eller helt enkelt testa nya saker. Det behöver verkligen inte vara stora saker, eller stora ändringar. Men kanske åk till Lissabon istället för Palma i år, prova att laga nya maträtter eller lär dig ett komplicerat nytt brädspel, testa rollspel. Gå en kurs i simhopp, eller varför inte pole dancing. Jag vet inte. Identifiera din magkänsla och våga följa den. 

Men om man nu vill hålla sig uppdaterad och samtidigt få lite inspiration så kan väl ett tips vara att Googla på ord inom branschen som man tycker är spännande, trendiga ”power words” – saker som man inte kan något om. Eller bara vill veta mer om. På. Engelska helst då. 

Jag brukar göra det då jag har tid över. Sedan skriver jag ner allt som jag inte visste eller bara vill komma ihåg i en Miro board och grupperar i olika kluster. På det sättet lär jag mig bra saker, håller mig uppdaterad samt samlar allt på ett ställe. Det som brukar hända är att det för eller senare kommer till användning eller föder idéer. Plus att det är ganska kul. 

Något smultronställe du vill tipsa om?
– Man vill ju oftast inte tipsa om smultronställen. Speciellt på en plattform som läses av tusentals personer. 

Att äta frukost på Greasy Spoon är ju otroligt gott, Pom & Flora är också bra, och att istället för att bada i stan ta bilen tidigt ut i skärgården, Siggesta Gård är kul för barnen, Nacka Dojo är ett härligt ställe om man vill träna lite eller brotta ner någon, Sickla har ett fint litet fik som jag gillar att jobba på ibland, Naked Cake. Och man bör då och då smyga in på Teaterbaren för en drink. Spontan-träffa en vän. Eller sitta själv. 

Sedan tycker jag att man kan testa att flyga till Cannes eller något, hyra en bil. Och sedan bara köra mot Italien, ha en fulladdad mobiltelefon, och hitta boende samt genuint god mat längs vägen. Saint-Paul de Vence är ett obligatoriskt stopp. 

Och sen när du kan flyga till USA igen, hoppa av på LAX och hyr en bil. Åk till Santa Barbara, spendera två nätter på Four Seasons, kör sedan upp till Santa Ynez. Billigare och enklare än Napa, och super-trevligt plus bra viner. 

Sist men inte minst: Cascais utanför Lissabon. Herregud vilket ställe. Det känns som att komma till ett mini-Kalifornien, lite som ett oexploaterat Venice Beach. Underbart god mat, surfing, Brasiliansk Jiu-Jitsu, bra viner, trevliga människor och intressant gammal arkitektur som grädde på moset. Lissabon och Cascais har allt. 

En annan trevlig grej, om man inte vill resa är att ta 2-3 nätter på Grand Hotell Saltsjöbaden. Jag har gjort det några gånger med barnen. 

Hur har den här våren påverkat dig som yrkesperson?
– Oj. Ja den här våren, och 2020 hittills, har var ett av de mest inflytelserika åren hittills i min karriär. Jag kom ju hem 2017 efter nästan tio år i USA med andan i halsen. Det tog nog två år att acklimatisera och återhämta mig. Starten av Frank har inneburit att jag liksom hittat hem igen.  Och första gången på länge som jag känner pepp. Hela Corona-grejen har nästan inneburit en extra krydda, vi har fått slipa erbjudandet och affärsmodell extra vass. Vi försöker kombinera metoder och struktur från ”CX/UX-världen” med traditionellt reklamtänk.

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från den här våren?
– Min första Submission Wresting-turnering. Vid 43-års ålder så var det sjutton så mycket jobbigare än jag trodde. Men kul.Samt starten av Frank såklart, våra första kunder och alla underbara och smarta människor jag får jobba med på Frank. Jag är på riktigt chockad. Jag har jobbat med ”reklam” i över 20 år. Och jag lär mig något nytt varje dag.

Hur hoppas du att coronakrisen påverkar branschen på längre sikt?
– Jag hoppas att folk jobbar hemifrån mer. Även fast jag ser otroliga fördelar med att ses IRL flera gånger i veckan, så hoppas jag att många upptäckt att vi faktiskt kan sköta mycket på distans/digitalt. Kanske kommer vi vara lite med insiktsfulla, i några månader. Tills vi glömt. Kanske blir vi lite snällare och mer omtänksamma. Men jag tror inte det. 

Jag ser även en påskyndad digital transformation, och det välkomnar jag. Som individ, men också eftersom Frank har en massa digitala erbjudande såklart.

Vad är din målsättning inför hösten?
– Träna mer, äta nyttigare, spendera mer tid med barnen. Tävla några gånger till inom BJJ/Submission wrestling. Samt att växa Frank till 15-18 anställda, och under tiden ha skitkul tillsammans med teamet. Kanske sova lite mer. Och träna på att slappna av. Ja, just det jag har några högriskaktier som skulle behöva omplaceras. 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jesper PålssonSommar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.