Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jessica Nauckhoff

Publicerad: 24 januari 2008, 10:27

Men hallå... Jessica Nauckhoff som lämnar jobbet som marknadschef för tidningen Faktum för att starta det egna företaget Fröken Korrekt.


Jessica Nauckhoff.

Jessica Nauckhoff lämnade för ett och ett halvt år sedan ett attraktivt jobb på Göteborgs-Posten för att bli marknadschef för de hemlösas tidning Faktum.

– Innan jag och den andre marknadschefen Mikael Heilmann kom in led Faktum av underskott och försäljningen var i akut behov av uppryckning. Vi förde in ett strategiskt och långsiktigt tänk i organisationen. Vi lyckades skapa en hållbar marknadsavdelning med stabila inkomster.

Hur var det att jobba för en tidning som inte bara ville tjäna pengar och locka läsare, utan som även vill hjälpa en socialt utsatt grupp?
– Jag tror inte man ska tänka för mycket på det. Affärstänket måste gå före. Vi har filosofin att vi inte är ute efter människors välgörenhet, utan deras välvilja. Vi ville hitta nyckeln till människors köpkraft där de känner att de handlar av välvilja.

Varför lämnar du ditt uppdrag?
– Redan när jag tog jobbet sa jag att jag skulle vara här max två år. Men allt har gått mycket bättre och fortare än förväntat. Vi har uppnått det vi ville uppnå. Jag är ingen förvaltare, jag är en entreprenör som hela tiden vill ha nya utmaningar. Men jag har inte gett upp mitt engagemang för tidningen. Jag går in i dess styrelse. Varje gång jag pratar om Faktum blir jag fortfarande varm i hjärtat.

Vad ska du göra nu?
– Jag har startat det egna företaget Fröken Korrekt. Jag kommer att arbeta som konsult och ”igångsättare”. Jag vill damma av de bra idéer som folk har i byrålådan och göra något utav dem. Men jag kommer att göra det svårt för mig och bara jobba med företag och personer som har idéer som ligger nära min vision om att förändra världen.

Vad lärde du dig under din tid på Faktum?
– Det var att jag vågade gå på min magkänsla. Jag slutade på ett jobb där jag hade kunnat tjäna mycket pengar för att börja på Faktum. Jag gjorde det jag kände för. Det har gett mig mycket luft under vingarna. Nu kommer jag att gå efter magkänslan resten av mitt liv. Det låter lite frireligiöst, jag vet, men det är sant!

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.