onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Johan Pihl blir juryordförande för Guldägget 2023

Publicerad: 12 december 2022, 09:45

På senaste galan belönades han med Platinaägget och valdes därmed in i Platinaakademien. Som juryordförande för Guldägget vill Johan Pihl minimera byråpolitiken, säger han i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

GuldäggetNyheterJohan Pihl

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Johan Pihl, medgrundare på Doconomy, belönad med Platinaägget under Guldäggsgalan 2022, med motiveringen att han förutom kunskap om kommunikationens alla verktyg, har visat att ”samtidens kommunikation också kan vara bärare av så mycket mer. Till exempel nycklarna till en bättre värld.” 

Doconomy blev nyligen belönade med regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar 2021. Nu blir Johan Pihl alltså en av de som ska belöna Sveriges bästa reklam 2023, tillsammans med resten av jurygrupperna.

I ett pressmeddelande säger han:

– Jag är självfallet enormt hedrad och stolt över att jag har fått detta enorma förtroende. I min roll som ordförande kommer jag till min bästa förmåga stötta juryarbetet, jag kommer speciellt fokusera på att skapa goda förutsättningar för balanserade diskussioner samt odla en positiv inställning, och så klart även försöka minimera byråpolitik.

– Juryarbete är en process jag har stor respekt för, det är ett svårt och krävande arbete, som bygger på att flera olika förmågor behöver komma samman för att på ett trovärdigt sätt kunna bedöma andras arbete. För mig ska en jurymedlems omdöme vila på en djup respekt för alla bidrag som skickas in, då det bakom varje bidrag finns yrkesstolta personer och byråer som kämpar för att bryta igenom och där ett guldägg kan bevisligen förändra allt, fortsätter Johan Pihl.

LÄS OCKSÅ: Åkestam Holsts bidrag diskas från Guldägget – två veckor efter juryns bedömning 

Guldägget 2023 projektleds av Josephine Frigge.

– Att Johan och jag ska få göra detta tillsammans i år känns jätteroligt och spännande. Vi kommer bli ett team som kommer komplettera varandra bra. Jag vet också att jag kommer att lära mig otroligt mycket av Johan, som har en sådan bred erfarenhet inom många olika discipliner samt att han har tidigare juryerfarenheter från såväl nationella som internationella sammanhang vilket kommer vara till stor hjälp, säger hon.

Guldäggets juryordförande utses av Sveriges Kommunikationsbyråers Tävlingsutskott bestående av styrelsemedlemmar och representanter från branschen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev