Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jonas Söderström

Publicerad: 23 december 2008, 09:16

Även om planning är ett smalt yrkesområde, så är det onekligen en grupp som bloggar flitigt. Jonas Söderström ligger bakom både bloggen och företaget Planning Sthlm.


Ämnen i artikeln:

BloggarPlanner

Jonas Söderström

Vad skriver du om?
– Jag skriver om planning, det vill säga jobbet med insikter och strategier inför en reklamsatsning samt mätning och uppföljning efteråt.

Varför bloggar du?
– Det gör mig en smula klokare, dels genom att jag tvingas fundera över och formulera mina tankar innan jag publicerar dem och dels genom att jag får återkoppling av dem som läser.

Vad har du för ambitionsnivå på bloggen?
– En gång i tiden lyckades jag skriva tre inlägg i veckan. Det var jag nöjd med. Nu när jag frilansar, tycks tiden inte riktigt räcka till för att göra det. Men jag har en plan.

Något inlägg som du ångrat i efterhand?
– Nej. Men vid några tillfällen tror jag att jag har varit lite klumpig gentemot folk som kommenterat. Det är trist.

Får du mycket respons från läsarna?

– Planning är en ruskigt smalt intresseområde, när jag får 20 kommentarer på ett inlägg, blir jag go och glad.

Vilka andra bloggar följer du?
– Jag läser gärna vad svenska kollegor skriver, men i övrigt undviker jag helst planningbloggar. Det blir väldigt mycket mer av samma, ett slags rundgång. Istället läser jag folk som skriver om det planning handlar om, det vill säga människor, märken, medier, reklam och resultat. Just nu är jag rätt inne på planning á la Hollywood.

Vad gör du när du inte bloggar?
– Jag jobbar som frilansplanner. Mina uppdragsgivare är både byråer och marknadschefer.  Min fritid handlar mest om nära och kära, resor, böcker, ostbågar och maltwhisky.

Planning Sthlm hittar du här

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

BloggarPlanner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.