Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Journalister får betala 7 000 för en plats på valvakan

Publicerad: 1 november 2008, 22:33

På tisdag kväll samlas någonstans runt 65 000 Obamaanhängare i Grant Park i Chicago för att – hoppas de – fira segern. Men det är ingen billig tillställning. Alla stadens kringaktiviteter runt valvakan, med bevakning och annat, kan komma att kosta två miljoner dollar. Vilket Obamakampanjen lovat att betala.


Bild från sajten som samlar bidrag till valvakan.

Bland annat därför går de nu på nytt ut till sina sympatisörer och ber om nya bidrag. Den som skänker fem dollar eller mer innan söndag kväll kan nu vinna en plats på valvakan, inklusive flygresa dit och hotell.

Men Chicago Sun Times berättar också om den prislista Obamakampanjen satt för de medier som bevakar valnatten i Chicago.

De bästa platserna på valvakan kostar 935 dollar. Då kommer journalisterna in i den zon där de får tillgång till kampanjens talespersoner. De får också tillgång till el, internet, kabel-tv och mat i ett uppvärmt tält.

De billigaste platserna för journalisterna kostar 880 dollar.

En anonym kampanjmedarbetare förklarar för Chicago Sun Times att priset bara täcker de kostnader kampanjorganisationen har, att de inte kommer att göra någon vinst på arrangemanget.

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.