Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

K-G Bergström slutar på SVT

Publicerad: 16 mars 2009, 18:23

Efter 33 år på SVT är det snart slut i rutan. Imorgon, tisdag, sänds sista Rakt på med K-G Bergström. Och i sommar trappar han ned från sitt mångåriga arbete på SVT


K-G Bergström har en lång journalistisk karriär bakom sig. Han kom till SVT:s Rapport 1978, var korrespondent i USA mellan 1982-1985 och klev därefter in i sin roll som Sveriges kanske mest välkända politiska reporter.
Men snart är alltså hans långa karriär till ända.
– Jag fyller 64 år i sommar. Och det är synd om oss män: Vi dör i förtid, får cancer eller hjärtinfarkt. Så jag vill hinna göra annat än att jobba innan dess, säger K-G Bergström till SVT Text & Webb.

Att få göra sitt egna program ser K-G Bergström som en av de bästa höjdpunkterna under sin karriär.
– Jag fick äntligen utlopp för min stora förtjusning och talang: att intervjua.

Efter K-G Bergströms tid på den politiska arenan kommer han nu istället ägna sin tid åt att spela mer tennis och skidor, sköta sin skog i Norrbotten och eventuellt forska om hembygden. Men den som väntar på en bok om livet när maktens centrum väntar troligtvis förgäves.

– En nackdel med att vara en etisk reporter, som inte umgås personligen med politiker, är att man har få uppgifter om deras privatliv. Jag vet inte vad Reinfeldt eller Bildt säger vid middagsbordet, säger K-G Bergström.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.