Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kajsa Öijerholm: ”Tyvärr skrattar jag hejdlöst när folk ramlar”

Publicerad: 9 augusti 2022, 09:49

Kajsa Öijerholm har lång erfarenhet inom kommunikationsbranschen, från produktionsbolag för tv och reklamfilm till delägare och byråproducent på Pluto Annonsbyrå, copywriter på Ogilvy och delägare och vd på RBK. I dag är hon senior copywriter på Polismyndigheten.


Ämnen i artikeln:

NyheterPolisen

Hur du ser till att få utrymme för glädje och kreativitet?
– Jag har roliga och bra människor omkring mig som jag tycker är kreativt duktiga. Vi byter inspiration, kampanjer, böcker, foton, utställningar och annat och skickar mellan oss. Jag försöker bredda mig och ta del av uttryck som skiljer sig från mig och min värld. Jag älskar olika.

– Jag hänger gärna med människor i olika generationer, folk med olika erfarenhet och bakgrund. Mina barn och deras kompisar ger tillträde till en helt egen värld, ibland ett eget språk. Liksom att prata med äldre. Det ger perspektiv. Att ständigt vara nyfiken och nybörjare – testa nya saker – det är både roligt och utvecklande.

Den här texten publicerades först i Resumés magasin.

Du hittar den i nummer 05/2022. Där kan du också läsa om Bauhaus satsning på en egen sportklubb. Magasinet ingår i din prenumeration - och saknar du det går det att lösa här.

Var hittar du inspiration?
– Jag tycker inspirationen finns lite överallt, på tunnelbanan, i duschen, i sömnen, på promenaden eller i att bara göra något man inte brukar. Genom åren har jag skapat ett idébibliotek. Där samlar jag kampanjer, filmer, boktitlar, roliga ord, spännande uttryck, citat, vackra bildlösningar ja, gladsaker som jag tänker att jag kan inspireras av vid senare tillfälle.

Vilken typ av kommunikation inspirerar dig?
– Kommunikation som träffar, som är smart riktad, där jag känner mig inkluderad och som inte slösar med min tid. Det måste var tvåvägs.

Skratt är ett bra sätt att förlösa spänningar. Vad och vem får dig att skratta 2022?
– Jag skrattar mycket med mina galna barn, vi har – inte helt otippat – samma humor. Tyvärr skrattar jag hejdlöst när folk ramlar, det låter hemskt och banalt. Kanske beror det på en rädsla att göra samma sak själv.

En alternativ spänningsutlösare är att gråta. Finns det någonting som du vet får dig att gråta?
– Jag gråter av allt, både glädje och sorg, men i smyg. Jag är supersentimental, jag kan gråta när folk blir glada och tacksamma, när någon får ett pris, eller om mina barn ska tacka domaren efter en fotbollsmatch. Eller av maktlöshet, när något är orättvist.

Kajsa Öijerholm

Gör: Senior copywriter och kreatör på Polismyndigheten.

Familj: Två söner och en bonussyster.

Uppvuxen: Bromma.

Bor: Lidingö.

Medievanor: Tidningar, tv, sociala kanaler, poddar.

Främsta egenskap: Påhittig, det är jag verkligen.

Sämsta egenskap: Tidsoptimist, något så fruktansvärt!

Oanad talang: Jag är bra på hoppning. Just nu leder jag en serie på klubbnivå. Jag blev chockad själv (men det är hästen som gör jobbet, jag har modet att sitta kvar).

Bäst just nu: Alltså bara det här att sommaren är i antågande!

Ämnen i artikeln:

NyheterPolisen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.