Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kalle Jungkvist slutar

Publicerad: 7 april 2009, 14:03

Kalle Jungkvist, 64, slutar som chefredaktör för Aftonbladet Nya Medier. Hans roll tas över av Jan Helin, som alltså får samma dubbla ansvar som kollegan Thomas Mattsson på Expressen. Kalle Jungkvist övergår i juni som seniorkonsult  i Schibsted Sverige, med ansvar för webbutveckling.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Kalle Jungkvist, en av arkitekterna bakom Sveriges ledande nyhetssajt.

Kalle Jungkvist, 64, slutar som chefredaktör för Aftonbladet Nya Medier i samband med styrelsemötet i juni.

Han motiverar beslutet med att det är ”dags att sluta som operativt ansvarig. ”
– Jag vill arbeta på ett annat sätt, men tänker inte lägga av. Det är jag fortfarande alldeles för nyfiken för, säger han.
Redan i höstas inledde Kalle Jungkvist samtal med Aftonbladets ordförande Gunnar Strömblad om nya arbetsuppgifter, skriver Aftonbladet i ett pressmeddelande.

– Det var inget lätt eller självklart beslut, men jag är 64 år och har jobbat i 24 som operativt ansvarig på olika nivåer, bland annat som nyhets- och redaktionschef på tidningen och de senaste tio åren som chefredaktör för aftonbladet.se, säger Kalle Jungkvist i en kommentar.

Han fortsätter:

– Det har varit en otroligt spännande tid och jag tror aldrig att jag har haft tråkigt på jobbet. Jag fick vara med om när Aftonbladet gick om Expressen och blev Skandinaviens största tidning. Och jag hade privilegiet att tillsammans med fantastiska medarbetare bygga aftonbladet.se till Sveriges och en av världens mest framgångsrika nyhetssajter. Nu ser jag fram emot mina nya arbetsuppgifter samtidigt som det är dags för en ny generation att ta vid.

I höst tillträder Jungkvist även tjänsten som gästprofessor för journalistutbildningen vid Umeå Universitet.

Kalle Jungkvist

Födelseår: 1945.

Tidigare arbetsliv: Assistent på Tekniska högskolan i Lund, fackredaktör på Hermods, hamnarbetare, handläggare på försäkringskassan, frilansjournalist.

Gjort på Aftonbladet: Reporter och chef på olika poster sedan 1977.

Utbildning: Till civilingenjör, samt ekonomisk historia och nationalekonomi på universitetet.

Det bästa med att jobba på Aftonbladet: Att inte för en sekund ha tråkigt på en arbetsplats som ständigt förnyar sig. Finns det något roligare jobb än att få vara med om att påverka den enorma förändring av medierna som just nu pågår? En förändring som jag, i motsats till alla dysterkvistar, är övertygad om kommer att ge vanliga medborgare ett helt annat inflytande än tidigare.

Bor: I villa i Nacka

Så tillbringar jag helst fritiden: I soffan med två-tre böcker och ett antal tidningar, på travbanan eller i naturen på Österlen

Favoritmedier förutom Aftonbladet: Svenska Dagbladet, Dagens Industri och Ekot på morgonen, P1 och Riks FM i bilen, N24, VG.net, och diverse amerikanska sajter på dagen, fotboll eller trav i TV på kvällen, Lasse Bengtsson i TV4 på lördagsmorgnar, Travronden, Internet World, Allt om mat.

Okänd talang: En jäkel på att laga mat och spela V75.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.