Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Källor: Oprah Winfrey vill bli amerikansk president

Publicerad: 8 januari 2018, 15:44

Oprah Winfrey tillsammans med den tidigare presidenthustrun Michelle Obama.

Foto: Chuck Kennedy

Enligt uppgifter till CNN funderar tv-stjärnan Opray Winfrey på att kandidera för Demokraterna i det amerikanska presidentvalet 2020.


Ämnen i artikeln:

Oprah WinfreyDonald Trump

Under gårdagen mottog Oprah Winfrey som första svarta kvinna hederspriset Cecil B. DeMille Award vid Golden Globe-galan. Galan präglades i mångt och mycket av #metoo-upproret och i sitt tacktal lyfte Winfrey vad upproret förhoppningsvis kommer att betyda för morgondagens kvinnor.

– Jag vill att alla flickor som ser detta ska veta att en ny dag väntar, sa hon enligt Aftonbladet.

Anonyma källor nära Winfrey uppger nu för CNN att den tidigare talkshow-profilen aktivt funderar på att kandidera för Demokraterna i det amerikanska presidentvalet 2020. Enligt källorna har Oprah Winfrey funderat på saken i flera månader, även om hon vid upprepade tillfällen förnekat att hon skulle ha några planer på en kampanj.

Winfrey har dock sagt att Donald Trumps valvinst visar att det inte längre finns några regler för vem som kan bli president.

Varken Oprah Winfrey eller någon av hennes talespersoner har uttalat sig om ryktena.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Oprah WinfreyDonald Trump

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.