Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kampanjen blev för het för Skellefteå

Publicerad: 29 augusti 2008, 13:03

Eddahallen i Skellefteå skulle nyinvigas med ny relaxavdelning. Men efter att flera personer hört av sig och tyckt att texten i annonsen anspelade på sex har badhuset och t/r reklambyrå nu tvingats ändra texten.


I annonstexten, som gjorde reklam för badhusets nya relaxavdelning, stod det bland annat ”En ny relaxavdelning med stor, gemensam bastu för de nyfiknaste. En liten bastu med romantisk stjärnhimmel, för de kärlekskrankaste”. Det uppger Norran.se som skrev om kampanjen igår.

Annonsen med den aktuella texten har publicerats i flera tidningar och på internet. I går ändrades formuleringarna på internet.

Enligt Skellefteå kommun hörde flera personer av sig med synpunkter på utformningen av texten som de uppfattade anspelade på sex. Kommunen hade dock inte själva reagerat på textens utformning tidigare och Karin Lundqvist, informations- och marknadsansvarig vid Fritidskontoret, säger till Norran.se att hon inte förstått att texten kunde väcka anstöt.
– Vi tyckte att det lät jättekul och personligen hade jag inte en tanke på att det var något fel med den.

Efter igår, torsdag, har texten ”bastu för de nyfiknaste” bytts ut till ”bastu för de mest stressade” och där det tidigare stod ”för de kärlekskrankaste” står det nu ”för de mest poetiska”.

Kampanjen är framtagen av t/r reklambyrå.
– Man kan se det här på två sätt. Dels är det olyckligt att det uppfattades på det här sättet. Det var en mindre del av en längre text där greppet var att presentera de olika delarna i badhuset på ett lite annorlunda sett. Dels har det gått bra för badhuset. Vi hade som uppgift att locka besökare till ett badhus mitt i sommaren och sedan öppningen för lite mer än en månad sedan har de haft cirka 10 000 besökare, vilket är bra, säger Magnus Löfstedt, copy på t/r reklambyrå.

Vad tycker du om situationen?
– Man får ta det som en lärdom. Precis som man måste dra lärdom av om ingen alls reagerar på det man gör.

Vad är lärdomen i det här fallet?
– Att ibland när man strävar efter att formulera sig annorlunda, måste man göra det på annorlunda sätt.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.